Denne kom til fra inspirasjon av mine veldig gode matvenn(er) på Instagram; godtoghjemmelaga 🙂 Jeg hadde ikke alle ingrediensene deres, men fulgte oppskriften ellers. Dermed ble det torsk i karrysaus her i huset også 😉
Jeg var litt spent på gemalen, men… han likte det godt han også, phu!
Kunne du tenke deg å prøve denne? Det er mye gode grønnsaker, så sunt og godt. Nederst under TIPS! finner du henvisning til orginaloppskriften om du har lyst til å sjekke den.
Som vanlig, lager jeg til 2 pers, men enkelt å tilpasse ditt behov. Ok, da setter vi i gang med ingredienslisten jeg har brukt:
Torsk i karrysaus
- 300 gr torskeloin
- 1 ss olje, jeg brukte raps
- 1 ss smør
- 1/2-1 ss karry
- 1 boks usøtet kondensert melk
- 2 ss creme fraiche
- 2 ss soyasaus
- 1 vårløk
- 1/2 rød paprika
- 1 gulrot
- 1/2 liten fennikel
- 3 store fedd hvitløk
- 1 skrellet stilk brokkoli
- Noen få buketter brokkoli
- 1/2 rød chili, det glemte jeg…
Jeg starter med å ta ut fisken, tørke den og la den romtemperere. Den fikk ingen krydder, og det var helt greit, mer enn nok smak i sausen.
Sett stekeovnen på 200 grader, over/undervarme
Så går vi løs på grønnsakene. Hakk hvitløk og fennikel. Vårløk i skiver
del brokkolistilk på langs og lag små buketter av brokkolien, gulrot i skiver og paprika i biter
Smelt smør i oljen og ha i karry…surr i noen sekunder
Ha i alle grønnsakene og surr i ca 1 minutt
Ha så over melken, creme fraiche og soyasaus og kok så vidt opp
Om du ikke har stekepanne til å ta av skaftet, heller du alt over i en ildfast form….som jeg måtte
Legg så i fisken og stek i 10 minutter….voila, ferdig 🙂
Jeg serverte med kokte poteter, så da må du evt få satt på dem i tide. Håper det smaker deg like godt som det smakte oss 🙂
Tips!
- Om du søker opp @godtoghjemmelaga på Instagram, eller på Facebook under Godt & hjemmelaga, finner du deres orginale oppskrift der
- Jeg pleier å dele potetene når jeg lager middag, det tar kortere tid å koke
- Men du kan godt servere ris til denne retten også…eller godt brød
- Ønsker du å sjekke andre fiskeretter, finner du det HER
En helt nydelig rett 👍👍😘 Takk for masse inspirasjon 🥰👍
Dette ser bare lekkert ut👍👍😊😋