Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Torsk i karrysaus

Denne kom til fra inspirasjon av mine veldig gode matvenn(er) på Instagram; godtoghjemmelaga 🙂 Jeg hadde ikke alle ingrediensene deres, men fulgte oppskriften ellers. Dermed ble det torsk i karrysaus her i huset også 😉

Jeg var litt spent på gemalen, men… han likte det godt han også, phu!

Kunne du tenke deg å prøve denne? Det er mye gode grønnsaker, så sunt og godt. Nederst under TIPS! finner du henvisning til orginaloppskriften om du har lyst til å sjekke den.

Som vanlig, lager jeg til 2 pers, men enkelt å tilpasse ditt behov. Ok, da setter vi i gang med ingredienslisten jeg har brukt:

Torsk i karrysaus

  • 300 gr torskeloin
  • 1 ss olje, jeg brukte raps
  • 1 ss smør
  • 1/2-1 ss karry
  • 1 boks usøtet kondensert melk
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss soyasaus
  • 1 vårløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 gulrot
  • 1/2 liten fennikel
  • 3 store fedd hvitløk
  • 1 skrellet stilk brokkoli
  • Noen få buketter brokkoli
  • 1/2 rød chili, det glemte jeg…

Jeg starter med å ta ut fisken, tørke den og la den romtemperere. Den fikk ingen krydder, og det var helt greit, mer enn nok smak i sausen.

Sett stekeovnen på 200 grader, over/undervarme

Så går vi løs på grønnsakene. Hakk hvitløk og fennikel. Vårløk i skiver

del brokkolistilk på langs og lag små buketter av brokkolien, gulrot i skiver og paprika i biter

Smelt smør i oljen og ha i karry…surr i noen sekunder

Ha i alle grønnsakene og surr i ca 1 minutt

Ha så over melken, creme fraiche og soyasaus og kok så vidt opp

Om du ikke har stekepanne til å ta av skaftet, heller du alt over i en ildfast form….som jeg måtte

Legg så i fisken og stek i 10 minutter….voila, ferdig 🙂

Jeg serverte med kokte poteter, så da må du evt få satt på dem i tide. Håper det smaker deg like godt som det smakte oss 🙂

Tips!

  • Om du søker opp @godtoghjemmelaga på Instagram, eller på Facebook under Godt & hjemmelaga, finner du deres orginale oppskrift der
  • Jeg pleier å dele potetene når jeg lager middag, det tar kortere tid å koke
  • Men du kan godt servere ris til denne retten også…eller godt brød
  • Ønsker du å sjekke andre fiskeretter, finner du det HER

2 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *