Ja, nok en gang en god stund siden jeg var her. Har ikke vært så god form, så….Da går det litt på repeat…bruker min egen blogg for å finne middager 😉 Men, nå hadde jeg lyst til å dele en (synes jeg) veldig god oppskrift på stekt torsk med rødbetpure! Så her kommer den! Rødbetpureen er veldig enkel å lage, og smaker kjempegodt.
Den er som vanlig til 2 pers, men enkel å tilpasse ditt behov.
Stekt torsk med rødbetpure
- 2 store rødbeter
- 50 gr smør
- Salt
- Pepper
- 4-5 poteter
- ca 400 gr torsk, gjerne frossen som tines over natten i kjøleskap
Vi starter med potetene, for de tar lengst tid. Del poteter i terninger og kok i godt saltet vann i ca 10 minutter.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft
Renn/damp godt av potetene, og legg dem i en ildfast form eller langpanne. Krydre med oregano, hvitløkspulver og pepper. Du trenger ikke mer salt enn det som var i vannet.
Stek i ca 15 minutter, skru ned varmen til 200 grader og sett på vanlig (altså ikke varmluft) og stek i ytterligere 15 minutter.
Så går vi til rødbetpureen.
Del rødbetene i terninger….
og kok møre i saltet vann
Når ferdigkokt, hell av vannet og stavmiks sammen med smøret
og smak til med pepper. Kanskje må du også ha mer salt i
Når denne er klar, og du har kontroll på potetene, kan du gjerne koke litt brokkoli og steke fisken. Jeg steker fisken med salt og pepper, i ca 3-4 minutter på den ene siden. Snur fisken og skrur av platen og lar den ligge på ettervarmen i et par minutter.
Da er det tid for å sette sammen måltidet vårt; stekt torsk med rødbetpure!
Håper det smaker, vel bekomme 🙂
Tips!
- Jeg kjøper ofte frossen torskeloin på Rema1000. Den er veldig god. HER ser du hvordan den ser ut
- Jeg lager rødbetpureen på omtrent på samme måte som gulrotpure, og det fungerer helt supert. HER finner du gulrotpure
- Du kan gjerne servere med kokte poteter også, men jeg liker krunchen i de stekte
- Og er du ikke glad i brokkoli, er det også veldig godt med asparges til