Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Stekt torsk med rødbetpure

Ja, nok en gang en god stund siden jeg var her. Har ikke vært så god form, så….Da går det litt på repeat…bruker min egen blogg for å finne middager 😉 Men, nå hadde jeg lyst til å dele en (synes jeg) veldig god oppskrift på stekt torsk med rødbetpure! Så her kommer den! Rødbetpureen er veldig enkel å lage, og smaker kjempegodt.

Den er som vanlig til 2 pers, men enkel å tilpasse ditt behov.

Stekt torsk med rødbetpure

  • 2 store rødbeter
  • 50 gr smør
  • Salt
  • Pepper
  • 4-5 poteter
  • ca 400 gr torsk, gjerne frossen som tines over natten i kjøleskap

Vi starter med potetene, for de tar lengst tid. Del poteter i terninger og kok i godt saltet vann i ca 10 minutter.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft

Renn/damp godt av potetene, og legg dem i en ildfast form eller langpanne. Krydre med oregano, hvitløkspulver og pepper. Du trenger ikke mer salt enn det som var i vannet.

Stek i ca 15 minutter, skru ned varmen til 200 grader og sett på vanlig (altså ikke varmluft) og stek i ytterligere 15 minutter.

Så går vi til rødbetpureen.

Del rødbetene i terninger….

og kok møre i saltet vann

Når ferdigkokt, hell av vannet og stavmiks sammen med smøret

og smak til med pepper. Kanskje må du også ha mer salt i

Når denne er klar, og du har kontroll på potetene, kan du gjerne koke litt brokkoli og steke fisken. Jeg steker fisken med salt og pepper, i ca 3-4 minutter på den ene siden. Snur fisken og skrur av platen og lar den ligge på ettervarmen i et par minutter.

Da er det tid for å sette sammen måltidet vårt; stekt torsk med rødbetpure!

Håper det smaker, vel bekomme 🙂

Tips!

  • Jeg kjøper ofte frossen torskeloin på Rema1000. Den er veldig god. HER ser du hvordan den ser ut
  • Jeg lager rødbetpureen på omtrent på samme måte som gulrotpure, og det fungerer helt supert. HER finner du gulrotpure
  • Du kan gjerne servere med kokte poteter også, men jeg liker krunchen i de stekte
  • Og er du ikke glad i brokkoli, er det også veldig godt med asparges til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *