Hei igjen 🙂 I dag skal jeg dele en veldig enkel fiskerett, nemlig stekt ørret med nudler og grønnsaker. Du kan gjerne kalle den ørretwok 😉
I dag har jeg brukt ferske nudler, og da går det kjemperaskt altså!
Er du klar? Ok, da setter vi i gang. Oppskriften er beregnet til 2 personer, men som vanlig – enkel å tilpasse ditt behov.
Ingredienser til ørret med nudler
- ca 400 gr ørret
- 1/4 brokkoli med stilk
- 1 gulrot
- 12 sukkererter
- 1/4 kinakål
- 1/2 rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 ss Hoisinsaus
- 1-2 ss soyasaus
- ca 200 gr ferske nudler
- Soyasaus til servering
- Sweet chilisaus til servering
Ta ut fisken slik at den får litt romtemperatur. Krydre den med salt, pepper og litt hvitløkspulver.
Sett ovnen på 200 grader
Her kan du se hva slags ørret og nudler jeg bruker i dag (samt soyasaus og sweet chilisaus)
Hoisinsausen jeg bruker ser slik ut
Finhakk hvitløk og ingefær, og rødløk i tynne skiver
Brokkoli i små buketter, stilken i staver, gulrot i tynne staver. Fjern endestykkene på sukkerertene, og del hver i to, tre biter
Finsnitt kinakål
Fisken skal ikke steke så lenge, ca 7-8 minutter. Så rett før den går i ovnen – kan du gjøre klart vannet til nudlene. Deretter kan du starte med å steke gulrøttene, deretter har du i brokkolibuketter og stilk
Sett fisken i ovnen
Når dette har surret sammen i et par minutter, kan løk, hvitløk og ingefær få delta
La det surre til løk og hvitløk har blitt mykt, ca 2 minutter
Kok nudler
Nå kan også sukkererter og kinakål få bli med
Tilsett Hoisin- og soyasaus, vend godt inn
Nå kan vi anta at både fisk og nudler er ferdige – så da serverer vi 🙂
Tips!
- Du kan naturligvis bruke laks om du har…eller foretrekker det
- Dette er en veldig «rydde ut av grønnsaksskuffen» vennlig rett. Så ikke tenk så mye på hva jeg bruker, som hva du selv har eller liker. Det finnes ikke mange regler her altså 😉
- Jeg kjøpte både ørret og nudler på Rema 1000 denne gangen, og her kan du se på deres utvalg
- Hoisinsaus kjøper jeg som regel i en Tyrkisk butikk vi har der jeg bor, men du finner det blant annet på Rema 1000 . De har merket Blue dragon
- Om fisken blir ferdig et par minutter før resten, gjør ikke det noen ting. Den tåler godt å hvile litt
- Ønsker du flere oppskrifter på fisk, finner du det HER