Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Personlig Sauser/dressinger Tilbehør

Nakkekoteletter med soppsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Nakkekoteletter med soppsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker, høres det mye ut? Men det er faktisk ganske enkelt og raskt. Og ikke minst, det smaker veldig godt 🙂

Ta deg tid til å lese igjennom da vel. Og om du fortsatt synes det er litt mye på en hverdag, kan du spare den til søndagsmiddagen 😉

Her skal du få ingredienslisten. Og ikke fortvil om den synes lang, gå igjennom den, så blir du nok ikke så skremt 😉

Jeg fant benfrie nakkekoteletter i butikken, og valgte meg det. Jeg pleier uansett å skjære bort ben på nakkekotelettene, så da var jo det veldig greit.

Ingredienser til nakkekoteletter med soppsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 2-3 benfrie nakkekoteletter
  • 1/2 liten kålrot
  • 1 pastinakk
  • 1/2 persillerot
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 gul løk (til både grønnsaker og saus)
  • 5 fedd hvitløk (til både grønnsaker og saus)
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss smør til steking
  • ca 2 ss hakket persille
  • ca 150-200 gr sopp
  • 2 ss hakket løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks oksekraft, 250 ml
  • ca 2 dl fløte
  • 1-2 ss soyasaus
  • Pepper
  • Evt salt, om du trenger mer

Ta kotelettene ut av kjøleskapet for litt romtemperering. Og skal du ha poteter ved siden av, er det lurt å gjøre klart de også nå.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Så skal vi skrelle og dele grønnsakene i små terninger. Videre hakker vi løk og hvitløk. Grønnsakene skal ha ca 2 ss hakket løk og 3 fedd hakket hvitløk.

Så starter vi med å steke grønnsakene i olje med ca 1 ss smør

La de steke til de får litt farge, tilsett løk og hvitløk og stek til løken er myk. Ha alt over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og halvparten av persillen. Bland godt og sett til side.

Formen skal steke i ca 15-20 minutter

Nå kan du krydre kotelettene, jeg bruker salt, pepper og hvitløkspulver

Stek kotelettene i ganske varm panne, til de får farge på hver side. De skal ikke være gjennomstekt. Legg til side

Nå kan vi starte på sausen! Del sopp i små terninger

Stek i tørr panne til det evt kommer væske ut. Da tilsetter du ca 1 ss smør og lar det smelte mens du rører. Så skal ca 2 ss hakket løk og 2 fedd hakket hvitløk få delta. La surre sammen til løken er myk

Så skal kraften i, og dette er den jeg har brukt i dag

Tilsett fløten og kok opp

Ha i soyasaus og pepper og la dette koke sammen i ca 10 minutter. Er du fornøyd med smaken, legger du kotelettene i pannen. Kotelettene blir veldig saftige og gode på denne måten

Her skal de ligge på svak varme til grønnsakene er ferdig. Så nå kan du sette inn grønnsakene. Snu kotelettene en gang ca midtveis, altså etter ca 10 minutter.

Er potetene og grønnsakene ferdige? Fint, da serverer vi benfrie nakkekoteletter med soppsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker 🙂

Håper det smaker!

Tips!

  • Om du ikke har…eller vil ha nakkekoteletter, kan du naturligvis bruke vanlige svinekoteletter. Selv lammekoteletter går fint 🙂
  • Dette er en super måte å rydde i grønnsaksskuffen, så bruk det du har og liker
  • Om du får saus til overs, ikke kast den. Den kan du bruke til for eksempel kyllinggryte en annen dag, noe jeg gorde 😉 Det kommer innlegg om dette snart
  • Du trenger ikke bruke akkurat den kraften jeg har brukt, men den er veldig god. Det går an å bruke buljong og vann også
  • Jeg kjøpte kraften min på Meny. DISSE har jeg brukt en del, og kan anbefales, ikke reklame altså, kun opplysning!
  • Har du lyst til å sjekke andre kjøttretter, finner du det HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.