Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Salater

«Kyllingburger» med capresesalat

Hei og godt nytt år alle sammen 🙂 Det har blitt en stund siden jeg delte middagstips med deg. Det skyldes blant annet litt lite inspirasjon til å finne nye retter, så jeg har selv måttet bruke min egen blogg for å finne på middager… 😉 Formen har heller ikke vært den beste på senhøsten…..og plutselig var det jul gitt!

Nå ja, sånn er livet innimellom – ikke sant 🙂

Men, i dag skal jeg dele en oppskrift som egentlig startet som en restemiddag. Jeg hadde to stk Brioche burgerbrød etter helgen, litt pesto, og to hele kylling lårfileter. Det må da kunne bli noe, tenkte jeg. Så fikk jeg lyst på capresesalat til dette. For å mette litt ekstra, blir det også ovnsstekte poteter til. Sånn! Fortsatt lyst til å sjekke 😉

Oppskriften er som vanlig til 2 personer, men enkel å tilpasse ditt behov

Ingredienser til kyllingburger med capresesalat

 • 2 stk hele lårfileter
 • 2 stk burgerbrød
 • 2-4 ts pesto
 • 20 små tomater, evt 4 store
 • 1 stk Mozzarella ost
 • Noen blader fersk basilikum
 • 10 stk småpoteter
 • Olivenolje
 • Salt, pepper, hvitløkspulver, oregano

Skal vi sette i gang? Ok, her har du et bilde av alle ingrediensene

Så starter vi å lage salaten. Og her er hva vi bruker

Jeg bruker stort sett små tomater om vinteren, de store synes jeg er best om sommeren. Så derfor blir capresens utseende litt annerledes enn du er vant til. Jeg deler små tomatene i 4, og tørker litt av Mozzarellaen

….og så deler jeg Mozzarellaosten i tilsvarende små biter

Legg opp tomatene på et fat og fordeler osten over

Nå kan du ha over litt salt og pepper, og ringle over litt olivenolje før du drysser over basilikum. Denne deler jeg også litt for å få alt til å passe sammen 😉 Skal du ikke spise enda, kan du dekke salaten med litt plast og sette den i kjøleskapet i mens.

Og nå kan du godt gjøre klar potetene.

Jeg liker å koke dem i ca 10 minutter, damper godt av, krydre og så inn i ovnen. Potetene trenger ca 20 minutter på 230 grader varmluft, deretter ca 10 minutter på 200 grader over/undervarme. Men viktigst av alt, følg med på dem 🙂

Del potetene på langs….

og kok i godt saltet vann i ca 10 min. Ta gjerne kyllingen ut av kjøleskapet nå, slik at den får litt romtemperatur

Damp av og ha i en ildfast form, krydre med pepper, hvitløkspulver og oregano. Dersom du saltet vannet godt, trenger du ikke mer salt. Ringle over olivenolje og inn i ovnen.

Sånn, nå kan vi ta for oss kyllingen! Legg den på en fjøl, og krydre på begge sider med salt, pepper, hvitløkspulver og gjerne litt oregano

Potetene nærmer seg kanskje? Da kan du steke kyllingen, først i panne slik at den får litt farge. Ha dem så i en ildfast form og la steke med kyllingen de siste 8-10 minuttene når du har skrudd ned varmen. Mine poteter nærmet seg litt for mye, så jeg måtte skru ned til 180 grader på over/undervarme. Når det er igjen ca 1-2 minutter, kan burgerbrødene få delta. Og sånn her liker jeg at potetene ser ut

….. og kyllingen slik

Da er det bare å sette sammen retten….og servere 🙂

Håper det smaker!

Tips!

 • Om du ikke er glad i lårfilet, kan du naturligvis bruke kyllingfilet. Da ville jeg ha delt den på langs (men du ikke 😉 )
 • Mengde poteter og tomater kan du tilpasse ditt eget ønske. Dette er kun hva jeg bruker
 • Potetene må ikke kokes først, men jeg liker konsistensen når jeg har gjort det. Dessuten tar det litt kortere tid i ovnen
 • Har du lyst til å sjekke andre oppskrifter med kylling, finner du det HER
 • Når jeg velger kylling lårfilet, velger jeg ofte Prior sin. Dette fordi den ikke er delt opp, slik at jeg får store biter…noe som var kjekt nå 😉 HER finner du Prior sitt utvalg. (Men akkurat denne gangen, var det Meny sine kylling lårfileter altså)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *