Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Tilbehør

Pai med lammekjøttdeig

Nå er det en stund siden…igjen…jeg har delt middagstips med deg. Det skyldes rett og slett en dårlig periode med gikten min. Men nå fikk jeg litt abstinenser, derfor deler jeg i dag pai med lammekjøttdeig 😉

Det er fortsatt høst, og jeg bruker lammekjøttdeig så ofte jeg finner den….så lenge jeg finner den. Den gir en annen smak enn vanlig kjøttdeig, og er derfor en favoritt for meg. Hva synes du? Er du glad i lammekjøttdeig? Det håper jeg, fordi vi skal jo lage pai med lammekjøttdeig 😉

Er du klar til å ta en titt?

Ok, her ser du hva jeg har brukt!

Jeg er glad i hjemmelaget, men er dessverre ikke så glad i å lage paideig. Derfor bruker jeg alltid ferdige butterdeigplater…..

I dag laget jeg en dobbel porsjon, fordi jeg skulle ha den til to forskjellige anledninger, men her får du hva du trenger til en «vanlig» porsjon.

Ingredienser til pai med lammekjøttdeig

  • 400 gr lammekjøttdeig
  • Olje til steking, jeg bruker rapsolje
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 god ts timian, tørket
  • 3 ss tomatpurè
  • 1 ts Sambal oelek, chilisalsa
  • 1 vårløk
  • Salt
  • Pepper
  • 3 egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 dl melk
  • ca 1 dl revet ost
  • 2-3 plater butterdeig

Sett ovnen på 200 grader og ta ut butterdeigplater fra fryser’n

Ta ut kjøttdeigen fra kjøleskapet slik at den får litt romtemperatur

Hakk løk og hvitløk

Stek så kjøttdeigen et par minutter til den begynner å få farge

Tilsett løk, hvitløk og timian

Fres til løken er myk. Ha så i tomatpurè, Sambal oelek, salt og pepper. La småkoke et par minutter og tilsett hakket vårløk. Jeg hadde også et par små buketter med brokkoli som jeg slang oppi 😉

La dette stå og surre på svak varme, mens du starter å kjevle ut butterdeig til den formen du skal bruke. Jeg skulle som sagt ha dobbel porsjon, så jeg brukte en stor ildfast form…og hele pakken med butterdeig 😉

Jeg sprayet formen min med Formfett, og la i deigen og tilpasset formen

Visp sammen egg, melk og matfløte

Fordel kjøttfyllet….

hell over eggeblandingen og fordel osten over der igjen….

Inn i ovnen i ca 35 minutter. Gjestene mine satt og ventet, derfor glemte jeg å ta bilde før servering 🙂 Men den ble nå slik

Til denne serverte jeg en enkel salat med hvitløksdresssing, vel bekomme 🙂

Pai med lammekjøttdeig smaker utrolig godt, så jeg anbefaler virkelig å teste denne. Det tar heller ikke lang tid å lage 😉 Ha en fin dag!

Tips!

  • Om du har lyst til å lage denne paien med «vanlig» kjøttdeig eller karbonadedeig, fungerer det også helt flott. Bytt da gjerne ut timian med oregano
  • Har du noen rester av kokte grønnsaker, kan de gjerne få delta
  • Jeg har servert denne paien tidligere, og da laget jeg noen skikkelig gode baguetter til. De finner du HER
  • Har du også lyst på denne salaten og hvitløksdressingen kan du klikke på lenkene
  • Lammekjøttdeigen kjøper jeg ofte på Kiwi eller Rema 1000

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *