Det er fortsatt høst, og med det – ikke bare lammetid, men også rotgrønnsaker på sitt beste. Derfor benytter jeg anledningen – tar for meg av disse nydelige grønnsakene og serverer kylling med ovnsstekte rotgrønnsaker!
Det er på en måte grønnsakene som er i fokus denne gangen, derfor bruker jeg mest tid på det. Ok?
I tillegg hadde en jeg liten rest av soppstuving, men det kan du velge om du ønsker eller ikke. Men om du har lyst på det du også, er det ganske enkelt altså. Skal jeg ta det kjapt først kanskje? Ok! Ta også gjerne en titt under Tips! helt nederst i innlegget for…ja, flere tips om soppstuving blant annet 😉
Dette er en passende porsjon for 2 personer
Ingredienser til soppstuving
- 150 gr sopp
- 1/4 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 2 dl fløte
- Salt
- Pepper
Hakk/del soppen i mindre biter. Stek i tørr panne til det begynner å sige ut litt vann. Når dette er fordampet, skrur du platen på middels varme, tilsetter smør, løk, hvitløk, salt og pepper. Surr dette godt sammen. Ha så over fløte og kok godt inn til den tykner. Smak om du trenger mer salt eller pepper. Sånn 🙂 Skal vi da gå videre til rotgrønnsakene våre?
Ingredienser til kylling med ovnsstekte rotgrønnsaker
- 400 gr kylling
- ca 500 gr blandet rotgrønnsaker, feks: pastinakk, persillerot, selleri, rødbet, polkabet, poteter
- Litt olivenolje
- Hvitløkspulver
- Oregano
- Salt
- Pepper
- Evt soppstuving
Vi starter med å skrelle grønnsakene og potetene
Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft om du har. Hvis ikke, sett ovnen på 225 grader
Del så grønnsakene i terninger
Ha dette over i en ildfast form, ringle over olivenolje, salt, pepper, hvitløkspulver, oregano – bland
Stek midt i ovnen i 30 -40 minutter. Litt avhengig av hvor store bitene dine er.
Så mens dette steker og koser seg, kan du enten lage soppstuving eller andre grønnsaker og steke kyllingen. Og da er vi klare til servering – velbekomme 🙂
Håper du har fått et tips du vil prøve og at det smaker 🙂
Tips!
- I soppstuvingen kan du også godt tilsette litt frisk oregano, persille, chili, Sambal Oelek (chilisalsa), litt sennep…smak deg frem. Dette er kun en basisoppskrift
- Tiden på grønnsakene kan variere noe, så sjekk etter 30 minutter om de er ferdige eller må ha litt mer tid
- Jeg har brukt lårfilet av kylling, men du kan selvfølgelig bruke det du liker best
- Jeg kjøpte mine rotgrønnsaker som en slags ferdig-blandet-pose på Rema 1000, og kommer fra Grønt pakkeri. HER kan du lese litt om denne leverandøren
- Ønsker du flere varianter med rotgrønnsaker, finner du det HER