Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Pastaretter

Bolognese med lammekjøttdeig

Det er jo høst, og dermed god tilgang på lammekjøtt….og kjøttdeig. Derfor vil jeg gjerne servere deg en oppskrift på Bolognese med lammekjøttdeig i dag 🙂 Det kan hende det også blir mer lam denne uken…den som lever får se 😉

Altså, Bolognese med lammekjøttdeig har jeg laget tidligere, men denne gangen krydret jeg den litt annerledes. I tillegg brukte jeg en annen type pasta den gangen. Derfor kommer det nå en variant til. Oppskriften var i utgangspunktet for min kjære og meg. Men den holdt faktisk til hele 6 personer. Så om du lager denne porsjonen, kan du godt ha den i to dager….eller fryse det du ikke bruker.

Er du klar for listen over ingredienser? Well, well – let’s go!

Ingredienser til Bolognese med lammekjøttdeig

 • 400 gr lammekjøttdeig
 • 1 gul løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 ss tomatpure
 • 1 – 1,5 ts Sambal Oelek
 • 2 bokser tomat
 • 1,5 ss hakket, frisk rosmarin
 • 1 ss timian
 • 1 ts sukker
 • ca 30 gr revet parmesan
 • ca 1 dl fløte (kan sløyfes)
 • Salt
 • Pepper
 • 100 gr tørr pasta pr pers

Ok, det var det – da setter vi i gang! Her har du et oversiktsbilde av ingrediensene til Bolognesen

Hakk løk og hvitløk….

….timian og rosmarin

Stek kjøttdeigen et par minutter på relativt høy varme…..

….skru ned til middels, og ha i løk og hvitløk til det blir mykt

Nå kan du tilsette det resterende krydderet

Rør godt, og la frese ca 10 minutter. Ha så i tomatboksene

…og la koke i ytterligere 10 minutter (ca). Tilsett fløte og revet parmesan og kok inn. Den kan godt stå og putre på lav varme i allefall en times tid. Den ikke, men jo lenger, jo bedre. I mellomtiden kan du koke pasta, og da min venn, er det klart for servering 🙂

Håper du har fått en tips du har lyst til å prøve, og at det smaker deg like godt som meg 😉

Tips!

 • Om du ikke ønsker både rosmarin og timian, kan du velge det ene og heller ta litt mer
 • Har du lyst til å teste min andre variant av Bolognese med lammekjøttdeig, finner du den HER
 • Jeg pleier å kjøpe min lammekjøttdeig på Rema 1000, og den er fra Lofotlam og jeg har alltid vært godt fornøyd med den
 • Bolognesen ikke koke så lenge som jeg foreslår, men (nesten) alle gryter smaker bedre jo lenger de får koke og surre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *