Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Restemiddag

Restemiddager

Jeg er veldig for at vi skal kaste så lite mat som mulig. Og det er faktisk mulig å gjøre det 😉 Vi kan fint lage restemiddager av ganske små rester. Men da må man være litt kreativ….eller kanskje ikke så veldig kreativ, men litt lur iallefall.

Forslag til 2 restemiddager

Disse restemiddagene er basert på pasta som metningsmiddel, men du finner forslag til flere restemiddager under Tips! helt nederst.

Rester av biffgryte

Vi hadde jo den biffgryta vår her om dagen. Det var ikke så veldig mye igjen, men akkurat nok til 2….om vi også hadde noe som mettet litt ekstra til. Og hva metter mer enn pasta? Så da var det bare å bytte ut poteter med en rikelig mengde pasta. Og ikke hvilken som helst pasta, men en type store skruer….som måtte koke i nesten 20 minutter! De heter Fusilloni.

Det metter det 🙂 Så da ble det restemiddag på biffgryte med langstidskokt pasta!

Jeg kokte pasta, helte av vannet, fordelte på tallerknene. Ringlet over litt olivenolje, rev over en god del parmesan….og fordelte restene etter biffgryta så godt jeg kunne 🙂 Og det ble faktisk veldig godt! Så det ble jo (nesten) som 2 ulike retter. Bonus!

Rester av mangosalat

Det er kanskje ikke sesong for mangosalat akkurat nå, men jeg prøver egentlig bare å vise at du kan lage restemiddager av nesten hva som helst.

Jeg hadde servert stekt kylling, mangosalat og ris. Det ble igjen en god del mangosalat…noe jeg ikke ville kaste. Og jeg hadde mer rå kylling også (noe jeg nesten alltid har 😉 ) Jeg gjorde som med biffgryta. Kokte store skruer. Store, mettende skruer. Delte kyllingen i små biter, og stekte. Ringlet over olivenolje, på med revet parmesan, mangosalat, kylling, et dryss pepper og litt kryddergrønt. Tata – helt ny middag. Veldig godt ble det også 😉

Begge disse rettene, ble jo til med pasta. Det var faktisk helt tilfeldig, det var en god stund mellom disse. Men når jeg bestemte meg for å skrive om restemiddager, dukket liksom disse to opp da 😉

Poenget er ikke at du skal bruke store pastaskruer hver gang du skal lage restemiddager. Neida! Men det det fleste av oss tenker på er:

  • Hvordan få retten mettende
  • Hva passer til

Det er nettopp det med «hva passer til» hvor vi ofte feiler. For jeg hadde heller aldri tenkt at mangosalat og pasta var en ideell kombo. Tørr å prøve, du blir sannsynligvis mett….uavhengig om restemiddagen blir en hit eller ikke 😉

Resultatet er jo at du får brukt opp resten – poenget….eller hva 🙂

Hva er ditt beste forslag til restemiddager? Legg gjerne igjen en kommentar, slik at andre også kan få gleden av ideen din 🙂

Tips!

  • Her finner du flere forslag til restemiddager
  • Dette er de store skruene. Akkurat dette merket er fra Jacobs, men du får den i de fleste matvarebutikker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *