Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Ørret med stekte grønnsaker

Noen ganger synes jeg det er vanskelig å finne på middag. Jada, jeg også 🙂 Men, mat må vi jo ha – så da er det bare å ta en tur i butikken….og se om noe frister! Denne gangen ble det ørret med stekte grønnsaker. Og det min venn, smaker veldig godt 😉

Dette er, som mye av det jeg lager, en enkel rett. Det som tar mest tid, er å dele opp grønnsakene. Så her har vi ingen unnskyldning for å ikke spise fisk 😉 Ørret med stekte grønnsaker, serverer jeg med kokt ris, noe kryddergrønt og soyasaus og Hoisinsaus. Det er stort sett min kjære som velger Hoisinsaus, men du burde teste om du ikke har gjort det før. Det er en litt søt, tyktflytende saus, men passer utrolig godt til både ørreten, risen og grønnsakene.

Det geniale med en rett som ørret med stekte grønnsaker, er mulighetene til å få brukt grønnsaker du har i kjøleskapet. For her er det ingen regler som gjelder….bare fantasi og hva du liker!

Skal vi se på ingrediensene over hva jeg har brukt? Dette er til 2 personer, enkelt å tilpasse mengden du skal servere til.

Ingredienser

  • 400 gr ørretfilet
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 1/2 paprika
  • Noen buketter brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pose ris

Sånn her ser oversikten ut…i tillegg til risen

Aller først setter vi over vannet til risen. Posene jeg bruker, koker i 16 minutter, og retten tar ikke lang tid å lage….etter at du har delt opp grønnsakene (Se risen under Tips!)

Så rekkefølgen blir slik:

  • Dele grønnsaker
  • Sette på ovnen
  • Sette over vann til ris
  • Steke grønnsaker når risen er i vannet
  • Inn med fisken

Vi setter ovnen på 200 grader. Fisken skal steke mellom 8-10 minutter, avhengig av hvordan du liker den. Vi liker den litt på kanten, så her får den ikke mer enn maks 8 minutter. Husk å putte fisken inn når du har fått alle grønnsakene i pannen. Da kan de surre litt på lav varme, mens fisken gjør seg ferdig.

Da deler vi gulrøtter i staver. Brokkoli i mindre buketter. Brokkolistilk, paprika, hvitløk og rødløk i skiver. Vårløk snittes

Vi begynner å steke gulrøtter først, de tar lengst tid

Etter et par minutter, tilsetter vi brokkolistilk, buketter, løk og hvitløk og surrer ytterligere et par minutter

Tilslutt får paprika delta

Smak til med salt og pepper. Og da bør risen….og fisken være ferdig, for nå skal vi servere: ørret med stekte grønnsaker, ris, litt kryddergrønt og iallefall soyasaus 🙂

Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Husk at du kan bruke de grønnsakene du har eller liker best. Som sukkererter, blomkål – ja, hva du vil. Nå i høstsesongen, finnes det også mange rotgrønnsaker du kan bruke. Rotgrønnsaker trenger litt lenger steketid, så ikke del i for grove biter, og stek de først
  • Jeg har brukt koriander, men fersk persille fungerer også aldeles utmerket
  • Om du heller foretrekker laks eller annen fisk, går det helt fint
  • Dette er risen jeg bruker, og den kommer fra Rema 1000 (ikke reklame, kun egenerfaring)
  • Her kan du lese litt om Hoisinsaus, om den er ukjent for deg
  • Du får kjøpt Hoisinsaus i de aller fleste matvarebutikker, som Rema 1000, eller som denne på Meny
  • Her finner du flere oppskrifter på ørret retter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.