Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Kyllinggryte med asiatiske smaker

Dette er en gryte som er ganske enkel å lage, med masse gode smaker. Så jeg anbefaler deg å teste kyllinggryte med asiatiske smaker….helt sant 😉

Kylling er en favoritt for meg, fordi den er så enkel å smaksette med nesten hva det skulle være. Det kan være asiatisk, Italiensk, med muggost, spicy, lugn i smaken…ja – du skjønner?

Så i dag serverer jeg deg altså kyllinggryte med asiatiske smaker 🙂 Skal vi sette i gang? Her har du ingredienslisten, som er til 2-3 personer. Jeg laget litt stor porsjon, fordi jeg ønsket middag for èn til dagen etter 😉

Ingredienser

  • 600 gr lårfilet av kylling, evt kyllingfilet
  • 1/2 gul løk
  • 1 – 1,5 cm fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong (1 buljongterning + 4 dl kokende vann)
  • 1 ss Hoisinsaus
  • 1 ss Soyasaus
  • Saften av 1/2 lime

Serveres med:

  • Ris
  • Ristede pinjekjerner
  • Brokkoli
  • Litt vårløk (kan sløyfes)
  • Kryddergrønt

Ok, da setter vi i gang! Og vi starter med å lage sausen, og her har du en oversikt over hovedingrediensene. Som du ser, er vårløken med. Det er fordi jeg hadde litt ferdig oppskåret vårløk og ønsket bruke det.

Så starter vi med å hakke løk, hvitløk og ingefær

Deretter smelter du smør i en kjele stor nok til gryta. Ha i løk, hvitløk og ingefær og surr til det er mykt. Du kan også gjøre klar buljongen din nå

Ha i melet, rør godt og la surre videre på middels varme i ca 10 minutter for å få vekk melsmaken

Nå kan du spe med den kokende buljongen din, litt og litt til du har en fin saus

Ha i Hoisinsaus, soyasaus og limesaft

Kværn over pepper og smak om du skulle trenge mer salt. La småkoke på laveste varme mens du tar fatt på kyllingen. For nå skal du dele kylling i små terninger/biter og krydre med salt, pepper, hvitløk

Stek til de får fin farge

…..og ha i gryta. La småkoke i 10-15 minutter slik at kyllingen får kost seg med smakene i gryta 😉 Kok risen og brokkoli i mens, og finn frem det du vil strø over ved servering

Da skulle alt være klart til servering….ikke sant?

Håper det smaker 🙂

Tips!

  • Når du skal skrelle ingefær, er det veldig enkelt å bruke en teskje. Bare skrap over ingefæren, og den tar ikke mer med seg enn nødvendig
  • Jeg er veldig glad i brokkoli til slik mat, men du kan naturligvis servere med det tilbehøret du liker best
  • Det blir som oftest koriander til asiatisk, men det passer også veldig godt med fersk persille
  • Har du ikke ristet pinjekjerner, er det også godt med ristet sesamfrø
  • HER kan du lese litt om lårfiletene jeg stort sett bruker. Det er norsk kylling, og favorittene er fra Prior. Her har du opplysninger om næringsinnhold, allergener osv
  • Skulle du ha lyst til å sjekke flere kyllingretter, finner du det HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.