Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Tilbehør

Cevapcici med Ajvar

Cevapcici er en rett vi ble kjent med gjennom våre 11 års seiling i Kroatia. På grunn av korona, har vi ikke fått vært der de siste 2 årene, så da får Kroatia komme til oss 😉 Det er en ganske så tradisjonell rett der, og den serveres med Ajvar, som er en paprikasaus. Denne får du kjøpt i utenlandske matbutikker, men også noen butikker som du finner nederst under TIPS! Så i dag tenkte jeg at du skulle få et alternativ til fredags-tacoen – cevapcici med Ajvar 🙂

I utgangspunktet, lages cevapcici av nykvernet kjøtt, men…..det blir kjøttdeig på meg (og deg) og det fungerer helt fint.

Grunnen til at jeg tenker at det går an å bytte ut fredags-tacoen med cevapcici med Ajvar, er at i disse «pølsene» er det også spisskummen. Kunne du tenke deg å prøve? Ok, da skal vi se på ingrediensene!

Dette er som vanlig, oppskrift beregnet på 2 personer, men er enkelt å tilpasse ditt antall.

Ingredienser til cevapcici

  • 400 gr kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1/4 løk, evt 1 sjalottløk, revet
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • pepper
  • Ajvar

Potetstrips

  • 3 store poteter
  • Olivenolje
  • Hvitløkspulver
  • Pepper
  • Oregano

Salat (som jeg har brukt)

  • Hjertesalat
  • Vårløk
  • Agurk
  • Avokado

Vi starter med deigen siden den trenger litt hvile. Derfor skal vi nå rive løk og hvitløk

Ha kjøttdeigen i en bolle med alle ingrediensene

Bland godt, og ha over i en pose

Når deigen har fått tid i kjøleskapet, klipper du hull i hjørnet, og tyter pølsene på en vætet fjøl, før du steker dem i en god og varm panne i nøytral olje

Stek til de har fått en fin farge

Så var det tid for potetstripsene våre!

Vi kutter potetene i fine strips, og koker i godt saltet vann i 5-7 minutter (avhengig av hvor tykke stripsene dine er). Hell av vannet og legg stripsen på stekebrett. Krydre med hvitløk, pepper og oregano. Om vannet ditt var salt nok, trenger du ikke mer salt. Ringle over olivenolje

Stekes på 225 grader i 20-25 minutter, og ha over i en serveringsform

Salaten jeg har brukt, er som sagt en enkel variant av hjertesalat, vårløk, agurk og avokado. Men her lager du det du liker best.

Er poteter og cevapcici’ene dine ferdige? Salat? Flott, da serverer vi 🙂

Håper du har fått et alternativ til tacoen, og at du liker det like godt som jeg 😉

Tips!

  • Du ikke ha deigen i en pose. Det går helt fint å forme pølsen med hendene også
  • Det går fint an å lage deigen kvelden i forveien
  • Pølsene kan du lage så lange…eller korte du vil
  • Potene kan du gjøre klart god tid i forveien. Koke, renne av, legge på brett og krydre – så er det klart 🙂
  • Cevapcici kan også veldig godt grilles om du har tilgang til det
  • Det finnes flere måter å lage potetstrips på, og HER finner du en annen variant
  • Ajvar finnes også i noen få utvalgte butikker, som Oluf.no, og hos Oda, så her er bare å bestille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *