Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Pastaretter Tilbehør

Kremet sopp- og kyllingpasta

Nå er det en (veldig) lang stund siden jeg har delt middagstips med deg. Det har skyltes både helse….og ferie 😉 Men nå har jeg tenkt å forsøke meg på nytt, og håper du vil finne det nyttig 🙂 Så…i dag starter jeg med en kremet sopp- og kyllingpasta!

En kremet rett heeeelt uten fløte 🙂

For en tid tilbake, ble jeg inspirert av Christer Rødseth som laget et superenkel pastarett i God Morgen Norge. Retten er god og kremet….men helt uten fløte, så dette synes jeg var interessant 😉

Det var en ren vegetarrett, men han jeg stort sett serverer er ikke såååå glad i det. Derfor tilsatte jeg kylling, og ellers laget retten etter hukommelsen. Den ble veldig god, og er fortsatt veldig enkel. Så her er det bare å gå til innkjøp av både kylling og sopp.

For nå er det jo sopp tid, derfor bør vi jo passe på å bruke det mens det finnes. Og her er hva du trenger til 2 personer. Blir det noe igjen, er den fin å varme opp også 😉 Er du klar for kremet sopp- og kyllingpasta? Let’s go!

Ingredienser:

  • 1/2 pk lårfilet av kylling, evt 1 kyllingbryst
  • ca 1 ss smør til steking (av sopp og løk)
  • 5 stk aromasopp eller liknende
  • 1 liten rødløk
  • ca 1 – 1,5 dl pastavann
  • ca 100 gr Parmesan
  • Kryddergrønt
  • 200 gr pasta
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkpulver
  • Oregano

Vi starter med å hakke løk og dele sopp

Del kyllingen i små terninger, krydre med salt, pepper, hvitløkpulver og oregano. Stek den i olje og legg til side

Kok opp godt saltet pastavann og kok pasta ferdig. Riv parmesan så den er klar

Stek så soppen i tørr panne først…..

…..til den har fått litt farge. Tilsett løk og smør og stek til løken er myk

Nå bør pastaen være ferdig, men ikke kast vannet. Nå skal du øse pastavannet over løk- og soppen….

La det koke inn litt og tilsett parmesan

Rør og la osten smelte sammen, tilsett kyllingen

La den få et par minutter for å bli varm, før du tilsetter pasta

Bland godt sammen og server med det kryddergrønne du måtte ha for hånden; basilikum, persille….og enda mer revet parmesan 🙂

Hyggelig å se deg igjen, håper det smaker 🙂

Tips!

  • Retten smaker naturligvis kjempegodt helt uten kylling, men også veldig godt med
  • Du trenger på ingen måte bruke aromasopp. Bruk gjerne kantareller, steinsopp, champinjong eller hva du måtte ønske
  • Om du har lyst til å sjekke flere av Christer Rødseth’s oppskrifter, er han å finne på Instagram som @christerrodseth men oppskriftene han lager på God Morgen Norge finner du også på Facebook kontoen til Wenche, under Wenches kjøkken, eller her: https:/www.tv2/gmn/wenche/oppskrifter

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar til meg, dersom det er noe du lurer på, om du har noen ønsker….eller bare vil si hva du mener 😉 Til vi ses igjen, har det riktig så fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.