Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Torsk med gulrotpurè og bacon

Jeg hadde en dårlig dag, og orket ikke gå i butikken. Jeg kunne selvfølgelig få min kjære til å gjøre det, men tenkte jeg skulle sjekke om jeg hadde noe i fryser’n og kjøleskapet jeg kunne lage noe av. Og joda, jeg fant. For i fryser’n fant jeg både torskeloin og bacon. I kjøleskapet fant jeg poteter og gulrøtter….som burde brukes 😉 Så da var menyen satt da! Torsk med gulrotpurè og bacon 🙂 Noe som virkelig ble godt, og da bare jeg dele det med deg vettu 😉

Når jeg startet å tenke «meny», fant jeg ut at jeg kunne tenke meg litt sting i gulrotpurèen. Derfor fant jeg frem litt Sambal Oelek. Om du ikke vet hva det er, er det en chilisalsa. Den er utrolig fin å ha stående i kjøleskapet, da har du alltid chili tilgjengelig når du trenger det!

Jeg tenkte å lage purè kun til meg selv, fordi mannen min ikke er spesielt glad i purèer. Så jeg kokte gulrot til han ved siden av. Men tror du ikke han skulle ha purè i dag da….jepp, synes den var god til og med 😉 Derfor justerer jeg litt på gulrotmengden i forhold til bildet.

Til dette, valgte jeg stekte poteter, som både ble kokt, stekt i panne og ovn. Du behøver ikke gjøre det så tungvint, men det ble godt da 😉

Ok, er du klar? Flott, da starter vi! Oppskriften er til 2 personer, men enkel å tilpasse ditt behov. Her kan du se hva jeg brukte

Torsk med gulrotpurè og bacon

 • ca 350-400 gr torskeloin
 • Salt
 • Pepper
 • Hvitløkspulver (kan sløyfes)
 • 5-6 gulrøtter
 • 1-2 ss smør (til purèen)
 • 1 liten ts Sambal oelek
 • ca 100 gr bacon i små biter
 • 4-5 store poteter
 • 1-2 ss smør til steking
Sett ovnen på 200 grader

Vi starter med potetene. Skrell og del potetene i passe biter. Kok i godt, saltet vann i ca 10-15 minutter. Litt avhengig av størrelsen på bitene dine

Mens potetene koker, steker vi bacon i biter

Når de har fin farge, legg dem til side, men la stekefettet bli igjen. Kok gulrøtter møre

Ha ca 1 ss smør i baconfettet og stek potetene etter at de har dampet/rent godt av seg

Stek til de ser ut omtrent som bildet over, før de skal over i en ildfast form, og godgjøre seg i ovnen i ca 10 minutter. Du kan vente med å putte dem inn, slik at det passer med resten

Da kan vi gå løs på gulrotpurèen. Sil av vannet, og kjør opp med stavmikser. Smak til med Sambal oelek, salt og pepper…og ca 1 ss smør

Helt til sist, steker vi torsken. Krydre med salt, pepper og litt hvitløkspulver (kan sløyfes) Om det er lite fett i pannen din, ha i en skvett nøytral olje og 1 ss smør. Stek på litt over middels varme i ca 3 minutter, og når du snur fisken og ta pannen av platen. Etter ytterligere et par minutter er fisken klar

Ha den over på et serveringsfat eller liknende, for fisken vil fortsette å steke i den varme pannen. Da blir den lett overstekt….og det vil vi ikke 😉

Ok, er alle elementene dine klare? Da serverer vi torsk med gulrotpurè og bacon! Hakk gjerne over litt kryddergrønt – det kler retten 🙂

Håper du lar deg friste, for denne anbefaler jeg virkelig altså 🙂

Tips!

 • Det er fullt mulig å lage purè av andre grønnsaker om du har det. Du kan også blande forskjellige typer grønnsaker – få regler her altså
 • Om du foretrekker kokte poteter, vil det også fungere helt flott. Da kunne du jo for eksempel lage et enkelt persillesmør ved siden av. Smelt smør, ha i masse hakket, frisk persille
 • Fisken kan også stekes i ovnen, eller trekkes
 • Og har du ikke bacon, eller ikke vil ha det – kan du bruke spekeskinke i stede
 • Vi får mye god, fersk fisk i dette landet. Men det er ikke alltid vi har tilgang, og da anbefaler jeg deg å bruke frossen. Den er veldig god, og noen ganger faktisk ferskere enn det som selges over disk mange steder 😉
 • Denne typen torskeloin bruker jeg ofte når jeg velger frossen. (Ikke reklame, kun opplysning)
 • Skulle du ha lyst å se andre fiskeretter, finner du det HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *