Hei på deg, jeg slenger bare innom en tur for å dele en ny oppskrift/variant på Salsicciaboller 🙂 Denne gangen pestopasta med Salsicciaboller!
Jeg har delt oppskrift på disse gode Italienske bollene tidligere, men ikke med pestopasta.. Og ikke med norske Salsicciaboller fra Stange 🙂 Så dagens Italienske rett, er altså med norske råvarer. Gøy, ikke sant?
Så altså, dagens pestopasta med Salsicciaboller er med norsk basilikum, norsk pasta og norsk Salsicciapølse. For det er slik disse bollene blir til. Ved å tyte ut små boller fra pølse. En superenkel måte å lage kjøttboller på, som i tillegg smaker fantastisk 🙂 Og bollene kan brukes på flere måter; i parmesansaus, tomatsaus…eller som i dag, med pesto. Jeg har også brukt dem som en del av en tapas sammen med tomatsaus. Så kun fantasien… 😉
Oppskriften er til 2 personer, men enkel å tilpasse ditt antall spisende 😉
Vi kan starte med å lage pesto, slik at den får «satt» seg. Og så er det så enkelt når den er klar.
Pesto
- 1 liten potte basilikum
- 2-3 små fedd hvitløk
- 1 pose ristede pinjekjerner (30 gram)
- ca 50 gr revet parmesan
- 1,5 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
Jeg har også delt oppskrift på pesto tidligere, men den er for meg ikke heeeelt konstant. Noen ganger ønsker jeg litt tykk pesto, andre ganger som nå, litt tynnere. Jeg ønsker tynnere i dag fordi den skal «smøres» rundt den ferdigkokte pastaen.
Så klipp eller skjær av basilikum og putt i en beholder for stavmikser. Tilsett grovdelt hvitløk og pinjekjerner og kjør stavmikser. Tilsett så olje og kjør litt videre til en jevn saus. Ha i parmesan og kjør litt til. Smak til med salt og pepper
Salsicciaboller
- 250 gr Norsk Salsicciapølse
- Litt nøytral olje til steking
- Ca 100 gr tørr pasta pr pers
- 1 tomat i litt grove terninger per pers
Sett ovnen på 150 grader
Her kan du se hvilken type Salsicciapølse jeg har laget boller av.
Tyt små boller ved å klemme ut med tommel og pekefinger. Legg de ferdige bollene på en fjøl med litt kaldt vann….
……til du har alle klare
Stekes på litt over middels varme til de får farge, det tar ikke mer enn ca 5 minutter
Putt bollene i en ildfast form, inn i stekeovnen i ca 10 min på 150 grader, evt til pastaen er klar
Rør inn ca 1 – 1,5 dl pesto i pastaen…eller så mye du ønsker
Da er det klart til servering 🙂 Legg opp pestopasta, strø over Salsicciabolle, tomatbiter, drypp over litt mer pesto og et dryss med parmesan. Har du litt pinjekjerner til overs, smaker det utrolig godt til denne retten 😉
Da håper jeg du har fått et godt tips til et alternativ til den vanlig pasta med tomatsaus 🙂
Tips!
- HER finner du en annen variant med samme type pølse, men med parmesansaus og hjemmelaget pasta
- Og skulle du ønske disse pølsene i en tomatsaus, finner du det HER
- Dette merket med Salsicciapølse kjøpte jeg på Rema 1000. Men de har også en variant på blant annet Meny, som kommer fra Jacobs. Jeg har forsøkt noen andre produsenter også, men for meg er det kun disse to produsentene som funker i smak. Så langt iallefall 😉
- Denne retten kan også veldig gjerne serveres som en kjøttfri rett om du skulle ønske det. Og den passer også godt sammen med kylling
- HER kan du lese litt om dagens Salsicciapølse fra Stange, samt andre råvarer de også produserer