Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Enkel kyllinggryte

Det har vært litt rufsevær her på Østlandet i det siste, og da kommer ofte lysten på noe varmt og godt. Som i dag, kyllinggryte 🙂 Den er enkel å lage, men veldig smakfull! Så en enkel kyllinggryte var det jeg hadde lyst på, og det var kyllinggryte det ble 😉

I helgen laget jeg pizza på hytta, og da pleier jeg å forsteke/mykne løken før den skal på pizzaen. I tillegg pleier jeg å forsteke sopp. Så jeg hadde bittelitt igjen av disse ingrediensene og valgte å ha dette i gryta. Det er naturligvis ikke nødvendig for deg….just say… 😉

Og som jeg har fortalt deg tidligere, har jeg nesten alltid frisk ingefær i kjøleskapet….oppbevart i et glass med kaldt vann. I dag også 😉

Oppskriften er til 2 personer, men som vanlig, enkel å tilpasse ditt antall spisende 🙂

Enkel kyllinggryte

  • 400 gr lårfilèt av kylling, eller annet kyllingkjøtt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • 1 ss finhakket, frisk ingefær
  • 1/2 vårløk
  • 1 revet gulrot
  • 2 dl kyllingbuljong (1 terning + 2 dl kokt vann)
  • 3 ss creme fraiche

Til servering

  • Ris
  • 5-6 cherrytomater
  • Frisk persille

Her ser du hva jeg hadde i min gryte, men som sagt, du kan se bort fra min ferdigstekte løk og sopp.

Du starter med å hakke løk, hvitløk og ingefær, rive gulrot og skive vårløk

Om det er behov, strimler du kyllingen din og så starter du med å steke kyllingen i biter/strimler sammen med salt, pepper og hvitløkspulver. Tilsett løk, hvitløk og ingefær og stek til det blir mykt. Tilsett så den varme buljongen og kok opp. La småkoke 4-5 minutter

Ha så i creme fraiche og bland godt

Nå kan du la gulrot og vårløk få delta

….og du nærmer deg 😉

Mens gryta får putre på lav varme, kan du koke ris, dele opp tomater og hakke persille. Og da min venn, er du klar til servering av en enkel kyllinggryte 🙂

Da håper jeg at jeg har klart å friste deg, og at du nyter like mye som vi gjorde 🙂

Tips!

  • Jeg bruker som regel lårfilèt av kylling, men kyllingbryst/filèt gjør akkurat samme nytten. Smak og behag
  • Liker du koriander, smaker det også veldig godt om du har lyst til å bytte ut persille
  • Du kan også bytte ut ris med nudler
  • Har du sopp, eller ønsker sopp – kan du dele et par stykker i terninger og steke sammen med løken
  • Skulle du ønske andre kyllingretter, finner du flere varianter HER
  • Jeg er veldig glad i å bruke kyllingkjøtt, og HER kan du lese litt fakta om hvorfor kylling er å anbefale i kosten 🙂

2 Comment

  1. Dette fristet og måtte prøves. Nå er maten fortært og det smakte veldig godt, og ikke minst så var det en veldig enkel og smakfull rett.
    Takk for inspirasjonen!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.