Det er en stund siden jeg har delt nye middagstips med deg, for jeg har hatt en slags skrivesperre…. Men i dag kjente jeg at jeg hadde veldig lyst til å dele en oppskrift jeg laget for en liten stund siden; taco med entrecote 🙂 Dette var første gangen jeg har smakt (og laget 😉 ) taco med kjøtt i stede for kjøttdeig, så det ble en slags åpenbaring! Det var nemlig veldig godt. Har du spist taco med entrecote….eller annet kjøtt tidligere? Om ikke, er du hjertelig velkommen til å lese videre – ja, det er du selvfølgelig uansett 😉
Som tilbehør, har jeg valgt det samme som vanligvis blir servert med taco; tortillalomper, tomatsalat, guaccamole, mais, salat…ja, du vet 🙂
I tillegg til at vi skal bruke kjøtt, skal vi også ha litt annet tilbehør og fremgangsmåte. Jeg fikk ideèn når jeg så kokken Ole Martin Alfsen lynraskt viste sin variant i forbindelse med et TV-program. Jeg forsøkte å legge meg alt han gjorde på minnet, men….usikker på om jeg fikk det helt slik som han – så dette blir min variant. Den ble iallefall også veldig god 🙂 Han brukte blant annet en minipaprika, som jeg ikke har funnet ut hva heter. Men jeg har funnet en type i en utenlandsk grønnsaksbutikk som heter Burun. De var ikke så små som de han brukte, men de dugde 😉 Og finner du ikke, eller ikke har tilgang til en slik butikk, kan du bruke vanlig grønn paprika.
Ok, skal vi komme i gang? Da starter vi med ingrediensene som er til 2 personer!
Taco med entrecote
- ca 300 gr entrecote
- 2 ts tacokrydder
- 2-3 Burun paprika
- 100 gr bacon i biter
- 1/2 rødløk
- 200 gr revet cheddar
Foruten dette, trenger du det «vanlige» tilbehøret som du pleier å bruke.
Tilbehør
- Tortillalomper
- Tacoskjell
- Salat
- Mais
- Løk
- Agurk
- Guaccamole
- Tomatsalat
- Tomatsalsa
Listen over, er bare en slags «huskeliste» eller forslag.
Vi starter med å romtemperere både kjøtt og bacon. Mens dette hviler på kjøkkenbenken, kan du jo gå i gang med det tilbehøret du skal lage, for eksempel guaccamole og tomatsalat
Her er hvordan jeg lager min guaccamole og tomatsalat (bare sånn at du har det 😉 )
Guaccamole
- 1 avocado
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten bit rød chili
- 1 ss finhakket rødløk
- Saften fra 1/2 lime
Tomatsalat
- 20 cherrytomater
- 1/4 rødløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Salt
- Pepper
- 2 ss hakket koriander
Sånn, da var det på plass! Da kan vi ta for oss resten.
Denne paprikaen jeg snakket om, ser forresten slik ut
Del paprika i biter, rødløk hakkes og cheddar rives. Jeg brukte to forskjellige typer cheddar; 1 hvit, fast og en gul, myk
Så krydrer vi kjøttet. Om du har 2 stk entrecoter, krydrer du med 1 ts tacokrydder på hver. Sørg for at krydderet kommer godt rundt hele stykket. Har du ikke hjemmelaget tacokrydder, finner du oppskrift på det HER.
Putt tortillalomper eller tacoskjell i ovnen
Nå skjærer vi bacon i små terninger og steker til det får fin farge
Ta så ut baconet, men la stekefettet bli igjen, og stek kjøttet i dette
Når kjøttet er ferdig stekt, tar du det ut og lar det hvile mens du steker paprika i biter og hakket rødløk
Når grønnsakene er myke, tilsetter du oppskjært kjøtt….
….legger over revet ost og strør over baconterninger tilslutt
…..og server 🙂 Det er lurt å ta det av platen slik at ikke kjøttet blir overstekt.
Da er det bare å finne frem resten av tilbehøret og kose seg 🙂
Håper du har fått et godt tips….eller en påminnelse, om en litt alternativ måte (her i Norge iallefall) å servere taco på 🙂