Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Risretter Tilbehør

3 enkle risretter

Mange av oss er glad i ris, enten vanlig hvit – eller fullkorn. I mine 3 enkle risretter kan du naturligvis velge hva slags type ris du ønsker å bruke 🙂 Til to av rettene må du koke ris, mens den siste er en restemiddag hvor du kan bruke opp risrester. Bra, ikke sant 😉

I dag har jeg altså samlet 3 enkle risretter som har blitt publisert tidligere, så se på det som en slags påminnelse 😉

Den første av 3 enkle risretter, er med kylling, og nå som vi går mot vår – er det deilig med mat som minner litt om varmere tider 🙂

Stekt kylling med mangosalat

Stekt kylling med mangosalat

Men har du mer lyst på en risrett med fisk, kan du velge den andre av 3 enkle risretter; denne nydelige marinerte ørreten med hjemmelaget Teryaki. Du naturligvis ikke lage din egen Teryaki, men du kan 😉 Dessuten kan du bruke denne sausen til andre retter som kler asiatiske smaker. Så det er slett ikke bortkastet å lage et glass å ha i kjøleskapet 😉

Marinert ørret med hjemmelaget Teryaki

Marinert ørret, ris med spinat og hjemmelaget Teryaki

Og tilslutt den siste av 3 enkle risretter. Skulle du ha ris igjen etter et av disse måltidene….eller et annet rismåltid, bør du sjekke denne. Dette er en super resterett. Du får brukt opp både risrester og eventuelle grønnsaker du skulle ha liggende 🙂 Grønnsakene jeg har oppgitt i denne oppskriften, er veiledende – ta det du har og/eller liker.

Stekt ris med reker

Stekt ris med reker

Håper du har fått et godt tips til forskjellige risretter, så klikk deg inn på lenken til den retten du har lyst til å lage. Ønsker deg en nydelig dag 🙂

Tips!

  • Det er noe eget ved det å lage egne sauser. Og i disse tider er det flere av oss som har litt tid til overs – bruk den gjerne til å lage hjemmelagede ingredienser du kan få brukt for. For eksempel kan du lage egne brødkrutonger til salater. Og disse krutongene kan også brukes som panering til både fisk, kjøtt og kylling. Interessert? Og sist, men ikke minst; du slipper å kaste brød! HER finner du fremgangsmåten til å lage hjemmelagede brødkrutonger. I dette innlegget, finner du også tips til hva du kan bruke det til 😉
  • HER kan du lese litt fakta om ris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *