Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Supper

Søtpotetsuppe med skrei

Det er en stund siden jeg har delt innlegg med deg. Og det skyldes i hovedsak at gikta mi har vist seg på sitt verste den siste måneden. Men etter dårlige tider…..kommer (nesten) alltid bedre 🙂 Og nå begynte jeg å kjede meg så inderlig med å tilbringe livet på sofaen, at jeg rett og slett bare måtte sette med ved tastaturet. I tillegg har det jo ikke gjort ting bedre med denne koronaen som forhindrer oss i å leve som normalt. Noen som kjenner seg igjen? Vel, vel – nok om det! Jeg har jo laget litt mat denne perioden, kanskje ikke så full av inspirasjon som normalt – men noe digg har det blitt 😉 Søtpotetsuppe med skrei er èn av dem. Det er en veldig enkel rett å lage, og smaker utrolig godt 🙂

Søtpotetsuppe med skrei må ikke inneholde skrei. Neida, den kan serveres med «vanlig» torsk, kylling….eller rett og slett alene. Så om du kun har lyst på suppe, ikke no’ problem 😉

Er du klar til å gå videre? Denne oppskriften er beregnet på 2 personer, men enkel å tilpasse ditt antall. Og vi starter med suppen!

Søtpotetsuppe med skrei

  • ca 600 gr ferdig skrellet søtpotet
  • 1/4 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 5 dl grønnsaksbuljong (1 terning + kokende vann)
  • 1 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander til pynt, evt persille
  • ca 200 gr skrei-loin eller filèt

Som du ser, viser jeg deg (igjen) oppbevaring av ingefær. Kaldt vann på et glass, og den holder seg helt til du har brukt den opp 😉 Men det er lurt å bytte vann en gang i blant. Jeg bytter når jeg bruker av glasset.

Sett stekeovnen på 200 grader

Når du skreller søtpoteten, pleier jeg å sørge for at jeg kommer helt inn til det orange. Fjern altså laget rett under skallet som ser litt lysere ut. Jeg synes det oppleves litt «trådete» om ikke dette laget er borte.

Grovdel hvitløk, ingefær og chili….

…..del søtpotet i grove terninger og ha i en ildfast form

Ha over hvitløk, ingefær, chili og oljen, og inn i ovnen i ca 30 minutter. Den skal ikke få stekefarge!

Ha så alt over i en kjele og dekk med grønnsaksbuljongen…..

…..og kok helt mørt. Stavmiks suppen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper

Sånn! Dett var dett 🙂 Mens suppen står og koser seg på svar varme, kan vi ta for oss skrei’en om du også har lyst på det.

Senk temperaturen i ovnen til 125 grader. Krydre fisken med salt, pepper og litt olje. Om du har chiliolje, bruker du 1 ts av det. Fisken trenger ikke mer enn ca 10 minutter.

Del fisken i biter og legg i en dyp tallerken….

…..og øs over suppe

Strø over litt kryddergrønt, og server gjerne med godt brød til.

Håper du har fått en idè om hvordan du kan servere både søtpotet og skrei 🙂 Og så håper jeg at det smaker deg like godt som det smakte meg 😉

Tips!

  • Om du synes suppen blir for tykk, kan du tilsette litt mer buljong
  • Ønsker du godt brød til? HER finner du oppskrift på focaccia, og HER finner du noen skikkelig gode rundstykker
  • Noen er veldig glad i eltefri bakst, og hos denne bloggeren, Matpaabordet.no, finner du flere gode oppskrifter på nettopp det 🙂
  • Som jeg nevnte i innlegget, kan du fint servere suppen helt alene, men også med stekte kyllingbiter eller annen fisk om du ønsker det
  • Det er også en fin måte å få brukt opp rester etter en annen fiskemiddag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.