Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Restemiddag Risretter

Restewok

Det er den tiden i uka hvor jeg trenger å rydde litt i grønnsaksskuffen, og da er det veldig praktisk med wok. Eller som jeg har nevnt i et tidligere innlegg, kanskje ikke akkurat wok da. For ved «ekte» wokking bruker man en egen stekepanne (wokpanne), ved høy varme og lynrask steking. Men vi kan kalle det stekte grønnsaker 🙂 Eller har du et bedre ord? Nuvel, i dag serverer jeg uansett det jeg kaller restewok….bare sånn for all enkelhets skyld 😉

Uansett hva vi velger å kalle det, går det jo ut på å steke råvarene, til en slags gryte. Og det beste med det, er at det ikke finnes regler for hva du kan bruke av grønnsaker. Derfor synes jeg det er en skikkelig fin måte å rydde på 🙂

Wok med kylling….

Ja, for jeg har også kylling i min restewok i dag. Det går helt fint å servere den kjøtt- og fiskefri, men jeg hadde altså kylling i kjøleskapet – og da vet du 😉 Det må brukes! I tillegg nærmer vi oss jo påske, og da er det greit å få ryddet ut litt før påskehandelen skal inn.

Siden det ikke finnes så mye regler i en slik rett, er dette bare å anse som en slags påminnelse. Oppskriften er tilpasset 2 pers. Er du klar til å sjekke ut min variant? Flott, da setter vi i gang 🙂

Restewok

  • ca 400 gr lårfilèt av kylling
  • 1 gulrot
  • 1/4 brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk, evt 3 små
  • 1/4 rød chili
  • ca 2 cm fersk ingefær
  • Ris
  • Soyasaus
  • Sweet chilisaus
  • Koriander

Her er grønnsaksrestene jeg har brukt av

Vi starter med å hakke og dele opp grønnsakene. Gulrot i staver, brokkoli i små buketter. Hakk hvitløk, chili og ingefær mens rødløken kan komme i båter

Så fortsetter vi med å steke kylling i små biter…og legg til side. De trenger ikke være gjennomstekt for de skal få delta sammen med grønnsakene til slutt

Sett over risen

Stek gulrøtter på litt over middels varme et par minutter først…..

…..før du tilsetter brokkoli

La brokkoli også få et par minutter….

…..før du skrur ned varmen litt, og tilsetter hvitløk, ingefær og chili. La det surre nok et par minutter, før du tilsetter rødløk og kyllingen

La det steke i enda et par minutter, og da håper jeg at risen din er klar – for nå skal vi servere 🙂

Håper du fikk en liten påminnelse om hvordan rydde litt i grønnsaksskuffen før påskeinnrykket inntar kjøleskapet 😉

Tips!

  • Husk at du fint kan servere denne kjøttfri, men også bytte ut kylling med både kjøtt og fisk. Kjøtt bør ikke delta i altfor store biter
  • Det smaker også veldig godt med nudler til denne retten, og HER finner du eksempel på både med nudler og kjøtt
  • Skal du servere med fisk, er det veldig godt å bytte ut soyasaus med Ponzusaus. Den finner du oppskrift på HER. Den brukes ofte til Sashimi, men passer altså veldig godt til dette også
  • HER kan du lese litt fakta om wok….om du har lyst 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.