Denne retten, Italienske kjøttboller i parmesansaus, er mye enklere enn det kanskje høres ut. For her kjøper du Salsicciapølse og «tyter» ut kjøttboller 😉 I tillegg til parmesansaus, serverte jeg med hjemmelaget spagetti. Det trenger du ikke gjøre, men jeg legger ved oppskrift og fremgangsmåte, slik at du kan se at heller ikke det er så veldig vanskelig. Og, hjemmelaget pasta er mye bedre enn ferdigkjøpt….jeg lover 🙂
Er du klar for Italienske kjøttboller i parmesansaus?
Skal du lage pasta, anbefaler jeg deg å kjøpe pastamel. Og får du ikke tak i det, bruk pizzamel; Tipo 0 eller enda bedre Tipo 00. Dette melet gir en lettere og ikke så kompakt deig som vanlig hvetemel gjør. Her kan du se melet jeg brukte, og som ble kjøpt på Coop Mega.
Og skal du lage pasta selv, er det lurt å sette den deigen først. Den trenger å hvile i ca 30-60 minutter. (Jeg pleier å la den hvile i 60 min)
Jeg skulle som vanlig servere 2 personer, men det er enkelt å tilpasse ditt antall. Denne oppskriften holdt fint til 3 pers.
Hjemmelaget pasta
- 100 gr pastamel pr pers (200 gr pastamel)
- 1 egg pr pers (2 egg)
Mål opp melet og legg det på kjøkkenbenken. Visp sammen egget og lag en grop i melet…..
…..og hell egget oppi
Bland sammen. Det kan hende egget tyter litt utover, men bare jobb det sammen til du har en fast deig. Legg deigen i plast og la den hvile
Om du ikke er så heldig å ha fått pastamaskin i bursdagsgave ( 😉 ) bruker du en kjevle og kjevler så tynt du kan
Du skal kunne skimte hånden din igjennom deigen
Den dagen jeg laget denne, hadde jeg ikke maskin og gjorde det manuelt. Da laget jeg tagliatelle ved å dele opp deigen med en bakespatel. Det går helt fint 🙂
Men har du maskin, ruller du den så tynt du skal ha den, jeg rullet på tykkelse 4 på min maskin. Deretter kjørte jeg den gjennom spagettirullen
Kok pastaen i ca 3-4 minutter.
Men altså, før du kommer til koking, mens deigen hviler – gjør vi klart resten!
Parmesansaus
- 1 sjalottløk
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 3 dl grønnsaksbuljong (1 terning + kokende vann)
- Salt
- Pepper
- ca 1 dl revet parmesan
- 1,5 dl fløte
- 1 ts Provancekrydder
Hakk sjalottløk og fres i smøret. Tilsett hvetemel og fres et par minutter…..
Tilsett buljongen og kok opp
La det småkoke i 10-15 minutter, og ha i fløte og revet parmesan
Smak til med salt, pepper og Provancekrydder
Italienske kjøttboller
- 1 pk Salsicciapølse
Tyt ut boller på en fjøl du har hatt litt kaldt vann på
Stek bollene på middels høy varme og putt i sausen
Nå er du snart klar for å servere Italienske kjøttboller i parmesansaus.
Lager du ikke pasta selv, koker du etter bruksanvisningen på pakken – strø over litt kryddergrønt som for eksempel persille og servèr 🙂
Håper det smaker og at du har fått et godt tips til en supergodt pastarett 😉
Tips!
- Jeg har nå laget hjemmelaget pasta flere ganger, og opplever at den er mye mer mektig enn ferdigkjøpt, så ta det med i betraktningen
- Du kan naturligvis koke grønnsaker ved siden av om du ønsker det
- Du kan også lage lasagne med denne pastaoppskriften. HER finner du oppskrift og fremgangsmåte på det. Der står det riktignok kun «mel», men forsøk å få tak i pastamel eller pizzamel
- HER kan du se både pastamelet (og pizzamelet) av samme merke som jeg har brukt, og det finnes tydeligvis også på Meny. Der ser du også den pastamaskinen jeg har og hvor du kan få kjøpt den
- Den Italienske pølsen Salsiccia som jeg bruker er fra Jacob’s og fås også hos Meny. HER kan du se utvalget de har av spesialpølser, og om du blar litt ned på siden, ser du den jeg bruker. Jeg har forsøkt flere typer, men liker denne best