Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Sauser/dressinger Tilbehør

Kylling, blandet sopp og blåmuggostesaus

Denne kom til fordi jeg hadde litt rester av både blåmuggost og sopp. Kylling har jeg nesten alltid, og jeg har laget liknende rett tidligere. Men i dag er det altså kylling, blandet sopp og blåmuggostesaus 🙂

Om du liker blåmuggost….

Og ikke har smakt blåmuggostesaus tidligere, ja da du, da anbefaler jeg deg å prøve denne retten; kylling, blandet sopp og blåmuggostesaus! Den er full av smak, enkel å lage….tja, hva venter vi egentlig på 😉

Oppskriften er til 2 personer, så om du skal servere flere, eller færre, da tilpasser du enkelt 🙂

Ok, da trenger du som følger:

Kylling, blandet sopp og blåmuggostesaus

 • 4 stk lårfileter, evt annet stykke kylling
 • Salt
 • Pepper
 • Hvitløkspulver
 • 4 stk blandet sopp
 • 1/2 gul løk
 • 2 dl matfløte
 • ca 2 ss blåmuggost
 • Litt kryddergrønt
 • 200 gr tørr pasta

Du kan starte med å måle opp fløte og koke den opp. Ha i osten og la den smelte. La den stå på svak varme til resten er ferdig.

Da kan vi hakke løk (jeg hadde ferdig hakket løk, så slapp det denne gangen 😉 ) og del sopp i små terninger, og kylling i små biter/strimler

Ha litt nøytral olje i en varm panne, tilsett løk og sopp og stek til det er gyllent. Krydre med litt salt og pepper

Soppblandingen og kyllingen tar ikke så lang tid å steke, så sett over saltet vann til pasta, slik at du får timet alt ferdig samtidig.

Når soppblandingen er ferdig tar du det ut, fyller på med litt olje og steker kyllingen. Krydre kyllingen med salt, pepper og gjerne litt hvitløkspulver. Så kan soppblandingen igjen få delta, slik at alt blir varmt.

Da er vi så godt som ferdige 🙂 Så om pastaen er ferdig, sausen fortsatt varm….da serverer vi; kylling, blandet sopp og blåmuggostesaus! Har du noe kryddergrønt, gjør det seg veldig. Her har jeg brukt basilikum, mmm…

Jeg håper det smaker, og at du har fått et tips du ønsker å prøve 🙂

Tips!

 • Jeg serverer med pasta, men du kan godt bruke ris eller poteter også
 • Dersom du har lyst til å sjekke ut andre kyllingoppskrifter, finner du det HER
 • Jeg har, som sagt, laget liknende tidligere, og da blant annet med sprøstekt spekeskinke. Så har du et par spekeskinkeskiver du ikke har fått brukt, bruk det nå. Skinken kan også byttes med bacon, bruk det du har.
 • Har du ikke, eller ønsker ikke blandet sopp, går det selvfølgelig helt fint å bruke bare èn type sopp. (Jeg hadde sopp som trengte å bli brukt). Mange av rettene mine handler om og gir rom for det å bruke det du har. Det er viktig å kaste minst mulig, så jeg prøver å hjelpe fantasien litt her 😉 Og har du ikke sopp i det heletatt…. det går veldig fint. Bruk det du har!
 • Og ønsker du virkelig inspirasjon til å få brukt opp mat, anbefaler jeg denne hjemmesiden, som jeg (selvfølgelig 🙂 ) følger; Spisoppmaten Hun har svært mange gode tips og råd, både til hvordan få brukt mat, og hvordan det kan være lurt å oppbevare mat for bedre holdbarhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *