Denne retten handler i første rekke om grønnsaksformen. Det er egentlig en matredder-form 🙂 Jeg hadde «plutselig» så innmari mye grønnsaker i kjøleskapet, og tenkte at nå gjør jeg en skikkelig opprydding – èn gang for alle….denne uken 😉 Resultatet ble altså grønnsaksform med kalvesnitzel!
Nå hadde det seg slik at min kjære hadde kjøpt en kalvesnitzel, som jeg liksom ikke fikk brukt til noe. Egentlig var den litt for liten til to, altfor mye for èn….Løsningen ble altså en (litt) stor grønnsaksform. Grønnsaker fyller jo godt opp, så jeg skal love deg det ble nok 😉
Jeg kommer til å liste opp hva jeg har brukt i denne formen, men her må du virkelig bare bruke det du kan finne i din grønnsaksskuff! Det er hele poenget med denne oppskriften….tips om hvordan bruke opp ting du allerede har. Vi, meg selv inkludert, trenger ofte bare en liten dytt, et lite tips om hvordan – er du ikke enig?
Ok, her er hva jeg har brukt.
Grønnsaksform med kalvesnitzel
- 1 gulrot
- 1 bit pastinakk
- 1 bit persillerot
- 4 små poteter
- 1 kinahvitløk, evt 2-3 vanlig fedd
- 1/4 brokkoli
- 14 sukkererter
- 1 vårløk
- 1/4 rødløk
- 1/2 rød chili
- Litt sopp
- 2,3 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
- Provancekrydder
- ca 250 gr kalvesnitzel
Her ser du hva jeg brukte. Jeg bakte rotgrønnsakene i ovnen, og resten ble stekt i pannen. Det er lurt å starte med det som skal bakes i stekeovnen, for disse grønnsaken trenger ca 45 minutter. Men da har du jo god tid til å forberede resten 😉
Sett stekeovnen på 180 grader
Del gulrot, pastinakk, persillerot, poteter, brokkolistilk i terninger og hvitløk i skiver. (Jeg ser at brokkolistilkene ikke er med på bildet, men de kom med etterhvert 😉 )
Sopp i terninger, løk og chili finhakkes
Brokkoli i buketter, vårløk i skiver og sukkererter deles i 2,3 biter
Om ovnen din er varm nå, kan du legge rotgrønnsakene i en ildfast form, ringle over olivenolje, strø over litt salt, pepper og Provancekrydder
Inn i ovnen i ca 45 minutter. I mellomtiden kan vi nå steke resten av grønnsakene på middels varme i pannen, og vi starter med løk og chili…..
…..så tilsetter vi soppen, litt salt og pepper til ære for soppen 🙂
Når dette har fått fin farge, tar du det ut og fortsetter med brokkoli, sukkererter og vårløk. La det få litt farge
Når alt er stekt, kan det få delta i ovnen med de andre grønnsakene, de siste 15 minuttene, mens du steker det du skal ha ved siden av….for eksempel kalvesnitzel 😉
Da er vi klare til servering; grønnsaksform med kalvesnitzel. Som du ser, får grønnsaksformen hovedrollen, og det var også meningen. For du kan også kalle denne formen for matredderform 😉
Håper du har fått en idè med tanke på å bruke opp grønnsaker, hvor faktisk grønnsakene har hovedrollen 🙂 Gi meg gjerne en kommentar/tilbakemelding på hvordan din form ble og hva du brukte 🙂
Tips!
- Det viktigste her er å få brukt opp det som allerede finnes. Noen ganger er det grønnsaker med litt forskjellig tilberedningstid, og det er derfor jeg har laget dette innlegget. For at du skal få tips om hvordan bruke disse sammen, Derfor er det ingen unnskyldning om du har altfor forskjellige typer 😉
- Jeg serverte med kalvesnitzel, det trenger du definitivt ikke! Det var det jeg hadde. Du kan bruke kylling, koteletter, karbonader…hva enn du liker eller har. Her er ingen regler 🙂
- Om du synes det er litt spennende med grønnsaksretter, eller kjøttfritt – kan du sjekke oppskriften min på Grønnsakslasagne eller en annen Grønnsaksform med foccacia. Begge er helt selvstendige, kjøttfrie retter 😉
- Det er ikke sikkert du leste det forrige innlegget mitt. Da gikk du imidlertid glipp av min anbefaling til en dame som virkelig er opptatt av, og flink til å redde mat. I tillegg har hun mange gode tips til oppbevaring av mat, som sikrer bedre holdbarhet. Hun heter Mette Nygård Havre og du finner henne her SPISOPPMATEN