Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Sauser/dressinger

Asiatisk kyllingfajitas

Denne retten, asiatisk kyllingfajitas, er en skikkelig god variant på «vanlig» fajitas 🙂 Jeg fant inspirasjon til denne hos….ja, jeg vet, nok en gang – Instagram 😉 Denne gangen @sunt.enkelt.billig. Hun har dessverre ingen hjemmeside/blogg – men finnes på både Instagram og Facebook.

Ja vel, nok om det – og tilbake til det vi skal snakke om i dag 🙂

Asiatisk kyllingfajitas….

….er en utrolig smakfull utgave, og bør absolutt testes. Særlig om du liker asiatiske smaker…. selvfølgelig. Den er i tillegg enkel å lage, og det liker vi jo 😉 Og om du liker asiatiske smaker, har du mest sannsynlig flere av disse ingrediensene vi skal bruke allerede. Om ikke du har, vil du få brukt for dem senere, så ikke bortkastet å kjøpe 😉

Jeg serverer som vanlig 2 personer, men den holder til 3. Skal vi sette i gang å se hva du trenger? Ok!

Ingredienser til Asiatisk kyllingfajitas

  • 600 gr lårfilet av kylling, evt annet kyllingkjøtt
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Olje til steking

Saus

  • 1 dl Hoisinsaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss hakket ingefær
  • 1ts hakket chili
  • 1 ts limesaft
  • 2 ss hakket peanøtter

Tilbehør

  • 1/4 agurk
  • 1/2 boks ananas
  • Rucculasalat
  • Isbergssalat
  • Koriander, evt annet grønt
  • 4 stk tortillalomper
Sett stekeovnen på 180 grader

Du kan starte med å krydre kyllingen med salt, pepper og litt hvitløkspulver. Så skal vi steke kyllingen, først i pannen så den får fin farge…

…..deretter inn i ovnen i en ildfast form

Der kan den kose seg mens du blander sausen. Bland alle ingrediensene i en bolle og la stå litt for at smakene skal sette seg.

Når kyllingen er ferdig, river du den fra hverandre som med pulled kylling – altså med to gafler

Bland kylling og saus…..

Sett formen inn igjen for å holde seg varmt mens du gjør klart tilbehøret. Samtidig kan du legge lompene i folie og inn i ovnen de også. Kylling og lomper trenger kun i 10 minutter

Om du har biter i din ananasboks, er det lurt å dele disse i for eksempel to. Da passer de bedre i fajitasen 😉

Jeg foretrekker agurk i staver, men det er ikke så viktig. Så skyll og del det som skal skylles og deles…..og da er vi klare til servering! Strø over litt mer kryddergrønt og hakket peanøtt – vel bekomme 🙂

Jeg håper du har fått et godt tips, en ny variant å teste – og at den faller i smak 🙂

Tips!

  • Jeg har skrevet boks ananas, men det er helt supert å bruke frisk ananas. Jeg fikk bare ikke tak i det
  • Er det smaker du ikke er så glad i, eller noe du ønsker å ha med, er det bare å teste. Det er ikke så mye som kan gå galt, så ta det du ønsker
  • Er du glad i asiatiske smaker, finner du litt flere tips HER
  • Og er du over gjennomsnittet glad i asiatisk, kan jeg anbefale deg denne bloggen Altasiatisk.no Jeg følger henne, og hun er kjempeflink og masse gode forslag og retter
  • Hoisinsaus finner du i de fleste matbutikker som for eksempel Meny. Og har du tilgang til utenlandske butikker finner du det også der.
  • Fiskesaus finnes også i de fleste matbutikker, sist kjøpte jeg min på Rema 1000.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.