Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Tilbehør

Wok med nakkekoteletter

En flott dame jeg følger på Instagram, @solronningen, kunngjorde at hun hadde laget et ta-hva-man-har wok med svinekoteletter. Da kom jeg brått på at jeg hadde en pakke med nakkekoteletter som hylte; bruk meg nå!!! Den hadde gått ut på dato….31.12.20, men fungerte fortsatt 😉 Så hva lærer vi av det? Bruk sansene i stede for dato! Dermed ble det wok med nakkekoteletter i dag 🙂

Wok med nakkekoteletter….

…..er en super måte å bruke dette kjøttet på. Du skjærer bort benet, og deler i mindre biter. Og svin er supert sammen med asiatiske smaker, så her kan fantasien få masse spillerom 😉

Det fantes 4 stk koteletter i pakken min, og jeg måtte steke alt. Til denne porsjonen, trenger du strengt talt ikke mer enn 2 stk (om du også skal servere 2 personer) men skitt au! Det ble altså wok med nakkekoteletter i «bøttevis» 🙂

Ok, nok snakk – er du klar? Da setter vi i gang!

Wok med nakkekoteletter

  • 2 stk utbenet nakkekoteletter
  • 2 ts hvitløkspulver
  • Salt etter smak
  • Pepper etter smak
  • 1/2 gul løk
  • 1 kinahvitløk, evt 2-3 vanlig fedd
  • ca 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1/2 søtpaprika, eller vanlig paprika
  • Noen brokkolistilker
  • Noen sukkererter
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss Hoisinsaus
  • 1 liten ts Sambal Oelek
  • Nudler
  • Kryddergrønt
  • Ristet sesamfrø

Her kan du se hva jeg har brukt

Vi begynner med å bene ut kotelettene…..

…..før vi deler kjøttet i små biter og krydrer med hvitløkspulver, salt og pepper

Så fortsetter vi med å finhakke løk, hvitløk og ingefær

Del sukkererter i to, paprika i strimler og brokkoli i små buketter (glemte å ta bilde av det….)

Vi starter med å steke kjøttet i en panne, gjerne med høye kanter – litt og litt om gangen

Når alt kjøttet er stekt og lagt til side, freser du løk, hvitløk og ingefær

Nå kan du koke nudlene. Og når løken er myk, tilsetter du resten av grønnsakene

Gi det en kjapp runde så grønnsakene begynner å mykne så vidt, 2-4 minutter. La så kjøttet få komme tilbake…..

……og la de kokte nudlene nå få delta

Vend alt godt sammen og over Hoisin og soyasaus

Strø over hakket kryddergrønt og litt ristet sesamfrø – vær så god, da er middagen servert; wok med nakkekoteletter 🙂

Håper du har fått et godt tips, og at du legger igjen en liten kommentar om hvordan du synes det smakte 😉

Tips!

  • Her gjelder det samme som for mange andre retter; bruk det du har. Det er det beste med wok; man får renset ut av grønnsaksskuffen. Ingen regler 😉
  • Jeg valgte å ikke steke kjøttet veldig hardt, men du steker så mye du liker det
  • Du kan fint servere ris til denne retten, eller alternativer til ris om du foretrekker det
  • Her har jeg brukt eggenudler, men du får jo også glassnudler om du liker det bedre
  • Jeg kjøper ofte nudlene mine på Rema, siden det er èn av nærbutikkene mine og de har mange eggnudler-oppskrifter å by på 😉
  • Om du heller skulle ha lyst på en kyllingwok, finner du oppskrift på det HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.