Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Risretter

Sunn kyllinggryte

Denne oppskriften kom jeg over her om dagen, og er fra selveste Gladkokken 🙂 Han introduserer den som «sunn kyllinggryte», noe som stemmer godt. Det er ikke fløte, rømme eller hvetemel i denne allikevel fyldige, smaksrike retten. Så her er det bare å kjøre på folkens….med god samvittighet 😉

Sunn kyllinggryte kan være så mangt…

Men noe av hemmeligheten med Gladkokkens kyllinggryte er at han «panenerer» kyllingen med Maizennamel og steker i en god del olje. Lyst til å følge med videre? Let’s go!

man følge oppskriften til punkt og prikke….

Nei, selvfølgelig må vi ikke det! For som vanlig gjør jeg pyttesmå endringer, enten fordi jeg ikke har alle ingredienser, eller fordi jeg bare vil 😉 Denne gangen tilsatte jeg litt chilisalsa i sausen. Er det noe du kjenner du ikke vil ha med….eller vil ha med, ja da gjør du det!

Opprinnelig er oppskriften til 4 pers, mens jeg kun skulle servere 2 pers. Det ble allikevel nok til 3. Så her er hva og hvordan jeg gikk frem:

Sunn kyllinggryte

  • 4 stk store lårfileter av kylling, evt 2 stk kyllingfileter
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 søtpaprika
  • Litt brokkoli og stilk
  • ca 2 cm frisk ingefær
  • Nøytral olje til steking

Maizennablanding

  • 3 ss Maizennamel
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1 (liten) ts chilipulver
  • 1 (liten) ts salt

Saus

  • I underkant av 4 dl kyllingbuljong
  • 1,5 ss Maizennamel
  • 1.5 ts chilisaus, jeg brukte Sweet chili
  • 1/4 ts Sambal Oelek (chilisalsa)
  • 1 ss soyasaus

Jeg serverer med ris, kryddergrønt og ristet pinjekjerner

Ok, da starter vi på toppen, ok? Og da begynner vi med å ta ut kylling fra kjøleskapet for romtemperering. Deretter blander vi maizennablandingen i en bolle stor nok til kyllingen

Del kyllingen i strimler….

……og bland godt inn i maizennablandingen, bruk hendene, det er enklest

Og da ser det slik ut

Sett til side og ta fatt på grønnsakene. Del gulrot og brokkolistilk i terninger, og buketter ganske små. Paprika i strimler og finhakk ingefær. Som du ser, blandet jeg ferdig sausen også. Husk å piske godt i buljongen når du tilsetter Maizennamel til du får en glatt saus. Om den blir stående litt, skiller den seg litt, men da er det bare å vispe den igjen, så ingen fare 😉

Da går vi videre med kyllingen igjen. Fyll ganske mye olje, for eksempel raps, i en panne med høy kant. Oljen skal dekke kyllingbitene. Sett på ganske høy varme, og stek litt og litt om gangen

Det tar ikke mer en et par minutter, så følg godt med. De blir liksom litt frittert. Bruk en hullsleiv og legg kyllingen på tørkepapir slik at kyllingen får rent av seg

Når all kyllingen er stekt, heller du av overflødig olje i pannen (ikke skyll den), skrur ned varmen litt og steker grønnsakene

Stek til det mykner litt, og tilsett sausen

La småkoke et par minutter og du vil se at sausen tykner 🙂 Nå kan kyllingen få delta

Strø over litt kryddergrønt, gjerne koriander om du liker det, og retten er klar 🙂

Om du har risen klar, kan vi si vær så god!

Gladkokkens sunne kyllinggryte er veldig enkel og rask å lage. Så den passer utmerket til en hektisk hverdag….eller egentlig når som helst 😉

Bon appetit!

Tips!

  • Etter å ha testet denne retten, vet jeg at du kan bruke mange andre grønnsaker om du har eller vil. Så har du noe du ønsker å bruke opp, putt det i gryta
  • Jeg anbefaler å følge fremgangsmåten ved å gjøre alt klart før du setter i gang; blande maizennablanding, kutte kylling, kutte grønnsaker, blande ingrediensene til sausen. Da går alt veldig lett
  • Og husk at du kan tilsette smaker du selv ønsker eller liker, evt fjerne
  • Fordi kyllingen ble litt sånn «frittert» og litt sprø, valgte jeg å ikke blande kyllingen inn i sausen, men la den oppå for å bevare mest mulig sprøhet
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllinggretter, finner du et utvalg HER

2 Comment

    1. Hei☺️Jeg har ikke gjort det selv, men kan ikke skjønne annet enn at det går fint. De trenger kanskje litt lenger tid i gryta etterpå, men bortsett fra det – 👍 Legg gjerne igjen en kommentar om hvordan du synes det funket med svin🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *