Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Salater Sauser/dressinger

Ponzumarinert laks

Liker du sushi, eller mer spesifikt; sashimi? Da må du teste denne! Dette blir en slags sushi….. men som en varm rett 🙂 Du får alle de gode smakene som en sashimi gir, men varmt og med ris. Derfor er det viktig at du bruker en laks med sushikvalitet til Ponzumarinert laks. Du kan bruke Salmalaks, eller Frøyalaks som jeg har brukt her.

Ponzumarinert laks gir fantastisk smak….

Fordi vi skal marinere laksen før vi steker den. Den bør marineres i minimum 30 minutter. Min ble liggende i en drøy time, og det går helt fint 🙂

Foruten Ponzusausen, er det tilbehøret som gjør denne retten helt fantastisk. Avokado med vårløk og chili. Er du klar for å gå videre 😉

Jeg hadde et fiskestykke på ca 300 gr, noe som var litt lite til 2. Derfor kjøpte jeg en til….noe som ble altfor mye til 2. Men her har du altså oppskrift og fremgangsmåte!

Ponzumarinert laks

  • 600 gr Frøyalaks (holder med 400 gr til 2)
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl sitron/limesaft
  • 2 ss riseddik
  • 6 ts sukker (kan redusere om du vil)
  • 2 ts sesamolje

Tilbehør

  • 1 avokado
  • ca 5 cm rød chili
  • 1 vårløk
  • Koriander/persille
  • Ristet sesamfrø
  • Ponzusaus
  • Ris

Vi starter med å blande sausen til vår Ponzumarinert laks. Bland alle ingredienser i en bolle….

Legg fisken i en pose og hell halvparten av sausen over. Pass på at all fisken får nyte marianaden 😉 Vend litt på posen inimellom.

Nå kan du skjære opp grønnsakene….Del avokado i skiver, chili og vårløk snittes. Dander på et fat og ha over 2 ss Ponzusaus og litt ristet sesamfrø

Gjør klar til koking av ris. Og når det er igjen ca 4-5 minutter av koketiden, begynner du å steke fisken. Den skal stekes på middels til varm plate, ca 2-3 minutter på hver side. Fisken skal nå ha en litt rå kjerne, og det er derfor du bør velge sushikvalitet på fisken.

Så om risen og fisken din nå er klar, kan vi tenke på servering 😉

Håper du har fått en godt tips, og at det smaker deg like godt som det smakte meg 🙂

Tips!

  • Jeg stekte fisken min i ca 3 minutter på den ene siden, snudde fisken og skrudde av platen og lot fisken ligge der i et par minutter. Da fikk den en perfekt litt rå kjerne som jeg ønsket
  • Jeg brukte Frøyalaks, midt stykke, som er et litt tykkere stykke en for eksempel backloin. Backloin er ikke så tykk, så tilpass tiden etter hvilket stykke du har. Jeg bruker alltid Salma backloin når jeg skal ha sushi/sashimi, men midtstykke når den skal stekes
  • Skulle du ha lyst på ordinær sashimi, finner du fremgangsmåten HER
  • HER kan du lese litt om Frøyalaks og kvalitet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.