Denne gangen skulle jeg eksperimentere litt, og panere karbonadene med den samme paneringen jeg brukte til Gladkokkens kyllinggryte. Det viste seg å ikke fungere optimalt. Så selv om bildet viser panerte kyllingkarbonader, så dropper jeg det i oppskriften til deg. Det var ikke det at de ble ødelagt eller no’, men det var helt unødvendig og paneringen kom ikke til sin rett.
Derfor får du oppskrift på upanerte kyllingkarbonader -:)
Kyllingkarbonader er en utmerket måte å bruke kyllingkjøttdeig på! Den er lett å smaksette – utrolig takknemlig å jobbe med. Og disse kyllingkarbonadene blir virkelig saftige og smaksrike.
I dag gir jeg deg oppskrift på både kyllingkarbonader, potetstrips med ny vri, salat og dressing. Men det er jo ikke sånn at du må lage alle disse elementene. Kanskje har du lyst til å servere noe annet til? Kanskje spare potetstripsene til en annen dag? Det er helt opp til deg 😉 Så les igjennom hele innlegget, så er det enklere å avgjøre hvordan du ønsker å gjøre det. Ok? Da sier vi det sånn 🙂
Oppskriften gir 6 kyllingkarbonader, så den holder til 3 personer…eller du kan fryse ned det du ikke bruker til en annen dag 🙂
Til disse karbonadene serverte jeg en enkel salat, dressing og sprø potetstrips. Jeg brukte en litt annen fremgangsmåte på potetene denne gangen, og de blir virkelig sprø og gode….bare vent å se 😉 Jeg fant tips på disse potetene….men jeg klarer ikke huske av hvem eller hvor. Så om du leser dette – takk for tips! Gi meg gjerne beskjed slik at jeg får kreditert deg 🙂
Javel, da går vi videre!
Kyllingkarbonader
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- 1/2 ts salt
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 1 ss soyasaus
- 1/2 ts Sambal Oelek (chilisalsa)
- 1/4 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- ca 1 ss Provancekrydder
- Salt
- Pepper
Salat
- 1/4 isbergssalat
- Et par blader crispsalat (hadde liggende en rest)
- 1 vårløk
- 1/4 agurk
- Ristet pinjekjerner
Dressing
- 2 dl rømme
- 1 ts revet ingefær
- 1 ss saft av clementin, fordi jeg ikke hadde appelsin
- 1 ss hakket koriander evt persille
- Salt
- Pepper
Potetstrips
- ca 400 gr potet
- 1 eggehvite
- 3 ss Maizennamel
- 2 ts salt
- 2 ss olje
- Ønsket grønt krydder
Det er lurt å starte med potetene så er de klare 🙂
Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft
Del potetene i tynne strips…..
…..visp sammen eggehvite, maizenna og salt i en bolle
Legg potetene i en pose og hell maizennablandingen over. Sørg for at alle potetenestripsene får smake på blandingen
Legg potetstripsene utover et bakepapirkledd stekebrett….
…..og stek i 10 minutter. Ta ut brettet og ringle over litt olivenolje og grønn krydderblanding etter smak, og stek videre i ytterligere 10 minutter.
Så kan du hakke løk og hvitløk…..
…deretter kna kyllingkjøttdeigen med 1/2 ts salt til deigen blir seig og fin
Bland inn egg, potetmel, soyasaus, Sambal Oelek…..
……og bland godt
Nå kan du la løk, hvitløk, Provancekrydder og pepper få delta
…..og bland godt til en jevn og fin deig
Form deigen til 6 stk kyllingkarbonader og stek på middels varme til de har fin farge på hver side. Deretter inn i ovnen sammen med siste stekeperiode for potetene, i ca 7-8 minutter
Mens poteter og kyllingkarbonader er i ovnen, kan du blande salat og dressingen. Riv ingefær og press saften av en clementin eller appelsin – og bland sammen med rømme, fihakket koriander eller persille. Smak til med salt og pepper
Da er kanskje maten klar til servering? Strø litt ristet pinjekjerner over salaten – og servèr 🙂
Jeg håper du har fått et godt tips, og at det smaker 🙂
Tips!
- Du kan servere hva enn du måtte ønske til disse kyllingkarbonadene; kokte poteter, kokte eller stekte grønnsaker, brun saus….Ta det du har eller liker
- Det er lurt å først steke potetene den første stekeperioden, så gjøre klart det andre….for så å steke siste 10 minuttene. Da er det lettere å få alt ferdig samtidig
- Skulle du heller ønske en hvitløksdressing, finner du oppskrift på det HER
- Og HER finner du et utvalg av de sausene og dressingene jeg har å by på
- Har du lyst til å sjekke næringsinnholdet i kyllingkjøttdeig? Det finner du HER