Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Tilbehør

Enkel lammegryte

Jeg vet ikke med deg, men etter jul endrer matønskene seg 🙂 Når jeg var i butikken her om dagen for ukeshandel, fant jeg en pakke med ferdig oppskåret lammebog. Og da tenkte jeg at her blir det en enkel lammegryte 😉

Og enkel lammegryte ble det…..

Her gjelder som vi så ofte blir oppfordret til, bruk det du allerede har av grønnsaker i kjøleskapet! Så grønnsakene jeg har brukt i min enkle lammegryte, er veiledende 🙂 Bruk det du har!

Jeg tenker at vi bare setter i gang jeg, er du klar?

Denne er laget til 2 personer, men holder fint til 3…..bare så du vet 😉

Enkel lammegryte

  • 600 gr lammekjøtt, renskåret, gjerne bog
  • 1 ss timian
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt etter smak
  • Pepper etter smak
  • 1/2 gul løk
  • 1 kinahvitløk, evt 2-3 vanlige fedd
  • 1 gulrot
  • 1 brokkolistilk
  • Noen brokkolibuketter
  • 1,5 dl kjøttbuljong
  • 1,5 dl creme fraiche

Her kan du se hva jeg brukte (ble bare èn gulrot)

Du starter med å hakke løk og hvitløk

Nå kan du dele gulrot og brokkolistilk i små terninger….

Selv om kjøttet var ferdig delt, gikk jeg over det og delte noen av bitene jeg synes var litt store, og krydret kjøttet

Stek litt og litt kjøtt av gangen…..

…..og legg til side før du freser løk og hvitløk et par minutter før du tilsetter gulrot….

……og brokkolistilk

Fres til alt mykner og ha over i en kjele sammen med kjøttet

Bland godt og tilsett buljong og creme fraiche

Gi det et oppkok….

…..og synes du den er litt «blek», kan du gjøre som meg….tilsett en dæsj sukkerkulør 🙂

Serveres her med kokte poteter, brokkolibuketter og litt tyttebærsyltetøy 🙂

Tips!

  • Hva du velger å servere til, er selvfølgelig opp til deg. Det er veldig godt med potet- eller rotmos til denne gryta også
  • Og husk å bruk de grønnsakene du har. Har du litt sellerirot, kålrabi, persillerot osv, del det opp i punktet hvor gulrot og brokkolistilk skal freses og ta det med derfra
  • Om du ikke har creme fraiche, kan du godt bruke fløte i stede, evt rømme
  • Jeg kjøpte denne pakken med oppskåret lammebog på Kiwi Jeg mener den het Grytekjøtt. Om du blar deg litt ned på denne siden, finner du pakken jeg kjøpte i midten
  • Ønsker du å sjekke ut andre lammeretter, finner du et lite utvalg HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *