Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Risretter Sjømat

Thai scampi

Dette er egentlig en suppe; Thai scampi kokossuppe. Men servert sammen med ris, blir det mer en slags gryte. Uansett hva man velger å kalle denne retten, den smaker utrolig godt 😉 Og….den er enkel å lage!

I denne søte førjulstid…..

Vi er jo inne i en tid på året hvor vi både gleder oss til jul, men også er bittelitt stresset for å få alt i havn, eller hva 😉 Både gleder og gruer litt….. Det er iallefall sånn for meg!

Fokuset er ikke like mye rettet mot nye middagsretter denne måneden i året. Da går det litt på repeat fordi tankene er mer opptatt av gaver, julemat, julekaker og snadder.

I tillegg til at de fleste har mye å gjøre, venter en tid med mye tung og god mat. Derfor er det ekstra artig når det dukker opp en både enkel, smakfull og ganske lett middagsrett. Synes jeg 😉 Og denne retten dukket opp i feeden min på Instagram, fra en fyr jeg følger og som jeg også har testet oppskrifter fra tidligere; Krisslovesfood

Det er denne retten jeg skal dele med deg i dag 🙂 Er du klar for en akkurat passe sterk, men enkel scampirett….sånn rett før ribba, pinnekjøttet eller hva enn som skal stå på bordet 😉

Retten holder til 3-4 personer, men jeg valgte å ha litt mer scampi enn originalen.

Thai scampi

  • 250 gr scampi, rå uten skall
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 løk
  • 2 ss revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk
  • 1 ts chilipasta
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 2,5 dl kokosmelk (1 liten boks)
  • 2 ss fish sauce
  • saften av 1/2 lime
  • Ris evt nudler

Vi starter med dele paprika i små biter og snitt opp vårløk

Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær

Krydre scampi med salt og pepper, og fres på middels varme i smør. Jeg snur dem så fort de får litt farge, 1-2 minutter på hver side. Jo kortere, jo bedre. Ta de ut og legg til side.

Skru ned varmen litt og fres først løk et par minutter under omrøring.

Tilsett så hvitløk, ingefær, paprika og chilipasta….

…….fres videre under omrøring i 3-4 minutter

Nå kan du ha i kyllingbuljong, fish sauce og kokosmelk, og la det småkoke i ca 10 min

Ha i vårløken og smak til med limesaft. Skal du servere den som suppe kan du nå tilsett scampi og servere. Men om du ønsker ris eller nudler ved siden av, koker du det nå – og venter litt med scampien til ris/nudler er klart.

Og da kan vi servere Thai scampi, med eller uten ris/nudler 🙂

Vel bekomme! Håper du fikk et godt tips til en litt «lett» middag nå i tiden frem mot jul 😉

Tips!

  • Denne suppen, eller gryten om du vil, kan godt brukes til å bli kvitt grønnsaker du har i kjøleskapet. Om du har litt brokkoli, sukkererter, gulrøtter – så del det fint opp og bruk i gryta. Ha det i sammen med hvitløk, ingefær, paprika slik at det også får frest litt
  • Skal du servere den som suppe, kan det være godt med brød til. Og om du tar en titt her, finner du både focaccia, pitabrød og rundstykker som smaker godt til. I denne lenken som heter «Bakst» finner du også all annen bakst, så bare rull nedover, så finner du oppskriftene 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.