Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Julekaker

Tebrød

Dette er en oppskrift jeg fikk av god, gammel venn av familien for……tja, 30 år siden 🙂 Tidligere bakte jeg tebrød hver eneste jul, men den har gått litt i glemmeboka de siste årene.

«Gamle» oppskrifter blir som nye….

Det er jo litt sånn når det er en ting man ikke har brukt på lenge, og gjenoppdager det……..da blir den litt som ny igjen 🙂

Det som gjør tebrød så aktuelt, er at de er superenkle å lage. Du trenger nesten ikke handle inn noe ekstra heller. Den består av det du stort sett har i kjøle- og kjøkkenskap allerede. Vil du ta en titt sammen med meg 😉

Tebrød

  • 200 gr smør
  • 2 dl sukker
  • 2 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Kanel og sukker som strø

Det eneste som er litt smart å tenke på når du skal lage disse, er å ta ut smøret en times tid før du starter. Ta da gjerne ut eggene også.

Sett stekeovnen på 200 grader, over-/undervarme

Del smøret i mindre biter, og ha i en mikser sammen med sukkeret. Dette skal røres hvitt.

Tilsett så egg, hvetemel og bakepulver og bland sammen til en fin deig.

Rull pølser litt kortere enn stekebrettet ditt, og ca 1-1,5 cm tykke

Bruk en gaffel og trykk ned pølsene

Og når alle pølsene er ferdig trykket, strør du over sukker og kanel

Inn i ovnen i ca 10-12 minutter

Så fort dine tebrød er ute av ovnen, skråskjærer du dem. Fordel dem over to brett, settes tilbake i ovnen for å «tørke» litt.

Jeg skrudde ned varmen til 180 grader, satte på varmluft og lot de stå i 15 minutter

Da kan du bare nyte dine nystekte tebrød 🙂

Riktig god førjulstid 🙂

Tips!

  • Det er lurt å la tebrød bli helt avkjølt før de legges i en kakeboks med lokk. Som de fleste andre tørre julekaker, holder de seg hele julen igjennom….om de rekker så langt da 😉
  • Dette er orginaloppskriften, men du kan gjerne hakke nøtter, som for eksempel pistasjnøtter eller mandler, og strø over i steden for sukker og kanel.
  • I morgen skal jeg lage berlinerkranser, og her finner du oppskriften på mine (som jeg for øvrig også fikk av den gode, gamle familievennen)
  • Ida Gran Jansen er super på alt mulig av søt bakst, så om du vil, kan du ta en titt på hennes juleoppskrifter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *