Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Pastaretter Restemiddag

Torsk med spinat og pasta

Dette er egentlig en restemiddag, et forslag til hvordan du kan bruke opp torsk som er stekt. For den trenger du slett ikke kaste 😉 Derfor serverer jeg deg torsk med spinat og pasta i dag!

Matredder….»gammel» mat blir som ny 🙂

Ja, det er akkurat det det handler om. Dersom vi har rester til overs, er det stort sett mulig å lage en helt ny rett. Og det liker vi….gjør vi ikke 😉

Det startet med at min kjære kokkesøster og jeg skulle lage en torskemiddag sammen. Vi klarte ikke helt å velge tilbehør….så vi tok alt vi liker best. Asparges, gulrot, brokkoli, blomkål, spinat… you name it. Det resulterte i at vi ikke spiste så mye fisk som forventet. Det ble altså en god del fisk til overs, og dermed ble denne retten til; torsk med spinat og pasta!

Om du også får lyst på denne retten, er det ikke sånn at du må ha ferdig stekte torskerester. Neida, du kan fint gjøre den på helt ubrukt torsk 😉

Skal vi gå til ingredienslisten? Denne er til 2 personer, men enkelt å tilpasse til fler….eller mindre. Jeg fant også en liten rest av revet ost, og puttet den i også. Ikke nødvendig, men veldig godt.

Torsk med spinat og pasta

  • ca 200 gr torsk
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks fløte (3 dl)
  • ca 150 gr spinat, fersk
  • Salt
  • Sitronpepper
  • ca 1 dl saft av sitron
  • 50 gr revet ost
  • Brokkoli
  • 100 gr pasta pr pers
  • Litt frisk persille

Vi starter med å hakke løk og hvitløk

Fres løk og hvitløk mykt

Tilsett spinaten og la den falle sammen

La fløten få delta og kok den inn på litt under middels varme. Den skal bli litt kremete

Smak til med salt og sitronpepper. Ha i osten og la den smelte

Nå kan du smake til med sitronsaft, og legg i torskebitene

Øs over saus en gang i mellom slik at fisken også blir varm. Det tar 10-15 minutter. Så nå kan du koke pasta og brokkoli mens torsken varmer seg. Hakk opp litt frisk persille og server 🙂

Enkelt, hva 😉 Håper det smaker og at du har fått et godt tips til hvordan bruke opp stekte torskerester 🙂

Tips!

  • Dersom du ikke har torskerester, kan du fint bruke «ubrukt». Ha da på salt og pepper – og legg bitene i sausen som beskrevet over. Pass da bare på at bitene ikke er for store. Og du må regne med at de må ligge litt lenger enn hva tilfelle er her. Du kan også godt steke fisken litt først.
  • Har du ikke sitronpepper, kan du fint bruke vanlig. Men retten trenger litt syre pga all fløten, så det passer godt med sitronpepper.
  • Har du lyst til å sjekke andre middager med torsk, finner du det her
  • Et godt tips, er å kjøpe frossen torskeloin. Da har du det tilgjengelig om du plutselig skulle få lyst på torsk. Her kan du lese litt om hvorfor det er helt innenfor med fryst vare. Denne er fra Rema 1000, og ble testvinner i fjor. Jeg er ikke sponset av Rema 1000, men bruker butikken ofte fordi det er nærbutikken min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.