Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Risretter Tilbehør

Tikka masala

Dette er Tikka masala ala Gladkokken! Jeg kom over hans oppskrift på Facebook her om dagen, og kjente at retten snakket til meg 😉 Jeg hadde liksom ikke noe valg…. og den ble altså såååå god, at jeg bare dele den med deg 🙂

Det er en hel del krydder i denne retten….

Men dersom du liker slike smaker, blir det ikke siste gangen du trenger disse krydderne.

Og om du lurer; de ferdigkjøpte sausene kan ikke måle seg med denne hjemmelagede. Bare så du vet det 😉

Vi var 2 som skulle spise, og jeg laget en porsjon til 3 personer. Men da hadde vi til lunsj dagen etter, pluss at samboeren min fikk reprise på middagen èn gang til. Så det er en solid porsjon.

Er du klar for Tikka masala ?

Vi kan jo starte med ingrediensliste….så du får forberedt deg litt, ok?

Ingredienser til Tikka masala

  • 600 gr kylling, gjerne lårfilet
  • 1/2 ss garam masala
  • 1/4 ss cummin (spisskummin)
  • 1/4 ss malt koriander
  • 1/4 ss gurkemeie
  • 1/4 ss chilipulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts malt sort pepper
  • 1 gul løk
  • 1-2 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1,5 ss tomatpurè
  • 1 boks tomater, 400 gr
  • 2 dl kyllingkraft, eller buljong (1 terning + 2 dl kokt vann)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl kokosmelk
  • 1/2 lime, kun saften

Sånn, phu! Den er ganske lang, men flere ingredienser er ting vi vanligvis har i skap og skuffer. Her kan du se ingrediensene, men ikke fortvil, ikke gi opp 🙂

Skal vi starte prosessen? Jepp!

Og da starter du med å dele kyllingen i små biter. Tenke at de skal passe som en bit i munnen 🙂

Bland så alle krydderne i en bolle

Bland sammen, og ha i kyllingen. Bland godt.

La kyllingen få trekke til seg krydderne, så sett bollen til side mens du hakker løk, hvitløk og river ingefær. Hold de adskilt.

Mål opp og finn frem det flytende; tomatboks, buljong (kraft), fløte og kokosmelk. Legg også klart tomatpurè.

Nå skal vi steke kyllingen i en blanding av nøytral olje og smør

Stek til kyllingen får stekeskorpe. Den trenger ikke være gjennomstekt for den skal få trekke seg ferdig i sausen etterpå

Ha den stekte kyllingen over i en bolle eller noe, men la stekefettet bli igjen

Nå skal vi steke den gule løken i de gode smakene som er igjen etter kyllingen. La løken få farge.

Ha over hvitløk, revet ingefær og tomatpurè…..

……og la det frese sammen i minimum 5 minutter. Ha blandingen over i en gryte…..

……og tilsett det flytende; tomatboksen, buljong (kraft) fløte og kokosmelk

Bland godt, og gi det et oppkok. La småkoke i ytterligere 5 minutter før du stavmikser sausen til en glatt og fin saus

Tilsett den stekte kyllingen…..

….skru ned på lav varme og la kyllingen trekke i ca 30 minutter. Smak til med limesaft, salt og evt pepper, og 1 ss smør rett før servering

Gi din nylagede Tikka masala et dryss med hakket koriander – og servèr 🙂

Jeg serverte ris til, men det smaker også fantastisk god med nanbrød til!

Vel bekomme, håper du har lyst til å teste denne supergode Tikka masala. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om retten 🙂

Tips!

  • Og har du lyst til å forsøke deg på hjemmelaget nanbrød, kan du sjekke oppskrift hos alibabasmat. Der finner du også flere andre typer brød
  • Om du ikke er så glad i koriander, kan du godt bruke frisk persille
  • Jeg har oppgitt at oppskriften er til 3 pers. Vi var to, og hadde til lunsj dagen etter – så den holder fint til 4 pers
  • Originalt i oppskriften, er det oppgitt 1 stk grønn kardemomme. Dette hadde jeg ikke, så tilsatte derfor 1 ts kardemomme(pulver) i stede. Fungerte helt fint,
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllingoppskrifter, finner du et knippe her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.