Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Marinert ørret med nudler

Denne retten har en asiatisk vri, og kommer med masse smak 🙂 Jeg hadde lyst på marinert ørret med nudler, og tenkte egentlig at jeg skulle bruke Ponzusaus. Men vi var på fjellet og hadde glemt sesamolje hjemme. Derfor måtte jeg lage min egen vri, noe som også fungerte veldig bra! Så da tenkte jeg at dette må jeg dele med deg.

Derfor vil jeg servere deg marinert ørret med nudler i dag 🙂

Ponzusausen er et utmerket følge til sashimi, men jeg tenkte det ville gå godt sammen med denne retten også. Men nå ble det ikke sånn, for i stede ble det min, nesten, egenkomponerte saus 😉 Til 2 personer trenger du:

Ingredienser til marinert ørret med nudler

 • 400 gr ørret
 • ca 200 gr nudler
 • 1/2 rød chili
 • 1 vårløk
 • Litt brokkoli
 • Soyasaus
 • Lime
 • Riseddik
 • Sukker
 • Ingefær

Marinade

 • 1/2 dl soyasaus
 • 1/2 dl saft av lime
 • 1 ss riseddik
 • 3 ts sukker
 • ca 1 cm revet frisk ingefær
Sett stekeovnen på 200 grader

Bland alle ingrediensene til marinaden og øs 3-4 ss over fisken, og la fisken få stå å trekke minimum 15 minutter før den går i ovnen

Snitt chili og vårløk i tynne skiver, del brokkoli i små buketter

Fisken trenger ca 8-10 minutter i ovnen, litt avhengig av hvordan du liker den. Jeg stekte den kun i 7 minutter, fordi vi liker den litt rå 🙂

Så forbered kokeklart, saltet vann til både brokkoli og nudler. Nudlene skulle ha 4 minutter, og brokkoli omtrent det samme.

Begynner du å bli ferdig til servering? Da kan du legge opp med nudler og fisk. Fordel brokkoli, strø over chili og vårløk, og drypp over sausen. Strø over litt hakket koriander eller persille….og servèr marinert ørret med nudler 🙂

Da håper jeg du har fått et godt tips til ørret-middagen din 😉 Legg gjerne igjen en kommentar om du har tips til din favoritt fiskemiddag!

Tips!

 • Har du lyst til å sjekke andre ørret/lakse-middager, finner du et knippe her
 • Det smaker også godt med gulrøtter i små staver sammen med denne retten. Likeså sukkererter. Så bruk det du har.
 • Jeg har brukt ferske nudler denne gangen, men går like fint med tørket.
 • Her kan du lese litt om nudler, og forskjellen mellom «vanlig» pasta og nudler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *