Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Risretter Tilbehør

Kyllinglår med mango og kikerter

Jeg fant inspirasjon til denne retten hos en jeg følger på Instagram (som jeg ofte gjør når jeg er tom i hode for ideèr 😉 ) Hun heter Aicha Bouhlou, og du finner hennes blogg her. Hun har mange spennende retter, så hun er absolutt verd et besøk. Og i dag serverer jeg deg altså hennes kyllinglår med mango og kikerter 🙂

Det er en veldig smakfull rett, og ikke så værst enkel å lage. Har du lyst til å se? Flott, da kjører vi på med kyllinglår med mango og kikerter.

Ikke alle er så glad i kikerter….

Ikke min kjære samboer heller. Derfor har jeg valgt å bruke litt mindre enn oppskriften opprinnelig sier…..bare så du vet 😉

Denne er til 2 personer.

Kyllinglår med mango og kikerter

  • 1 pk rå kyllinglår (3 stk)
  • 1 rødløk
  • 1 mango
  • 1 pk kikerter, kokte

Marinade

  • 2 ss nøytral olje
  • 3 ss mild mangochutney
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 sitron, saften
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts kajenne, evt chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 dl kyllingbuljong, 1 terning + 2 dl kokt vann
  • 1 klype salt
Sett stekeovnen på 200 grader

Vi starter med marinaden. Hakk hvitløk

Press sitron

og bland det sammen med alt krydder, soyasaus og hvitløk i en bolle

Del løk i båter (rødløken min var ikke bra, så jeg hadde ikke nok og måtte bruke litt vanlig gul løk også)

Del mango i skiver og legg det utover i en ildfast form sammen med løk og kikerter. Fordel halvparten av marinaden over grønnsakene og bland godt.

Kok opp kyllingbuljong og fordel utover formen

Gni resten av marinaden over kyllinglårene…..

……og legg oppå grønnsakene

Du kan gjerne krydre litt ekstra med chili og paprika

Stekes i ca 45 minutter, så nå kan du forberede tilbehør som ris og brokkoli

Er risen og brokkoli klart? Fint, da serverer vi kyllinglår med mango og kikerter!

Strø gjerne over litt hakket koriander, eller persille, og ristet sesamfrø – vel bekomme 🙂

Tips!

  • Om du er glad i kikerter, kan du med fordel doble mengden jeg har oppgitt. Da er det heller ikke sikkert du har behov for ris ved siden av
  • Du kan også bruke andre grønnsaker, både i formen og ved siden av. Gulrøtter kan du for eksempel skjære i tynne staver og ha i formen
  • Liker du maten litt «hot» kan du bruke enda mer kajenne eller chili
  • Her finner du oppskrifter på andre kyllingretter, om du ønsker det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *