Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Risretter

Kyllinggryte med ingefær

Man kan jo lage en kyllinggryte i utallige varianter….noe jeg også gjør. Denne gangen ble det kyllinggryte med ingefær og kokosmelk. En nydelig kombo, spør du meg 😉

Vi er inne i årstiden for litt varmende gryter….

Kylling er så anvendelig, derfor blir det mye kylling hos oss. Som du sikkert har lagt merke til, bruker jeg for det meste lårfilèt av kylling. Det er fordi den har en del fett, smaker mer og er lettere å håndtere. Det tåler mer varme før den blir tørr….og det liker jeg iallefall 😉

Hva er din favoritt kylling-råvare?

Noen liker ikke nettopp det at det er fett på den. Men dette smelter bort når den stekes, og du sitter igjen med det gode, saftige kyllingkjøttet, Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg det en liten test.

Javel, skal vi skride til verket? Jeg lager som vanlig til 2 personer, men denne oppskriften holder til 3. Her har du hva du trenger:

Ingredienser til kyllinggryte med ingefær

  • 600 gr kylling lårfilèt, evt bryst
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts tandoori masala (pulver)
  • 1 ts gurkemeie
  • Salt
  • Pepper
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm revet ingefær
  • 1/2-1 ts Sambal oelek, chilisalsa
  • 1 boks kokosmelk, 400 gr
  • 4 dl kyllingbuljong, 1 terning + 4 dl kokt vann
  • 1 lime, saften av 1/2-1
  • Brokkoli
  • Koriander

Du kan starte med å dele kyllingen i små terninger, og krydre med alt det tørre krydderet. Bland godt, og sett til side

Så skreller du ingefær med en teskje, på denne måten. Bare skrap av skallet

Hakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær

Finn frem en gryte og fres løk og hvitløk mykt. Tilsett så revet ingefær og fres videre et par minutter

Ha i Sambal oelek og la det blande seg godt…..

…….før du har i den varme kyllingbuljongen. Gi det et oppkok

Nå kan kokosmelken få delta, og gi det et nytt oppkok

La dette småputre mens du steker kyllingen som nå har fått stått og godgjort seg sammen med krydderet

Stek til det har fått farge, men det gjør ingenting om det ikke er gjennomstekt. Det skal i gryta og gjøre seg ferdig der 😉 Ha den ferdigstekte kyllingen i gryta og la det småkoke ca 15 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft

Mens gryta koser seg, kan du koke ris og brokkoli. Og da min venn, skal vi servere kyllinggryte med ingefær 🙂

Strø over litt ristede pinjekjerner og litt koriander, evt annet kryddergrønt, og ønsk velkommen til bords 🙂

Tips!

  • Dette er en veldig enkel «hverdagsgryte» så bruk det du har av grønnsaker du måtte ha eller liker best
  • Om du ikke er så glad i, eller ønsker å bruke lårfilèt, kan du fint bruke kyllingbryst også
  • Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllingretter, finner du det her
  • Jeg kjøper stort sett kylling lårfilet hos Rema 1000 eller Kiwi. Rett og slett fordi det er nærbutikkene mine. Her kan du lese litt om den hvorfor du bør teste lårfilèt. Dette er en litt «gammel» artikkel, men akkurat like aktuell 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.