Kebab-boller er en variant av kebab. Jeg hadde kyllingkjøttdeig, og ønsket noen gode, saftige kjøttboller. Det var helg – da kom også lysten på kebab. Og det lot seg gjøre å kombinere 😉
Er du glad i kebab? Da bør du prøve kebab-boller!
De er enkle å lage, og krever ikke veldig mye forberedelser. Og det er jo noe vi liker, ikke sant? Enkle, gode retter er alltid velkommen her i huset i allefall!
Jeg lager alltid mitt eget kebabkrydder. Har du gjort det før? Her er hva du trenger til det.
Kebabkrydder
- 1 ss malt spisskummen (malt cummin)
- 1 ss malt koriander
- 1 ss hvitløkspulver
- 1/ ss paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts ingefærpulver
- 1 ts svart malt pepper
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts malt hvit pepper
- 1/2 ts kanel
Om du synes det er mange ingredienser du normalt ikke bruker – ikke fortvil! For om du liker dette krydderet, blir det ikke siste gang du lager det 😉
Og ønsker du også å lage kebabdressing, se bare her:
Kebabdressing
- 1/2 dl majones
- 1/2 dl rømme
- 1 ts kebabkrydder (som du nå har laget)
- 1 ts chilipulver
- 1 ss ketchup
- 1 krm hvitløkspulver
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm oregano
- 1 ts sukker
- 1 krm salt
- Pepper
Skal vi ta en titt på resten av ingredienslisten?
Ingredienser til kebab-boller
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- 1/2-1 ts salt
- 1ss potetmel
- 1 egg
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 gul løk
- 1,5 ss kebabkrydder
Tilbehør til kebab-boller
- Pitabrød
- Salat
- Løk
- Agurk
- Tomat
- Dressing
- Koriander/persille
Om du ikke har det fra før, starter du med å lage kebabkrydderet. Deretter lager du dressingen, slik at den får stått og godgjort seg mens du lage kebab-boller.
Ok, skal vi sette i gang?
Her ser du ingrediensene til kebab-bollene
Sett stekeovnen på 175 grader
Start med å finhakke løk og hvitløk. Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle sammen med saltet
Kna det godt sammen slik at kyllingkjøttdeigen blir litt seig. Tilsett kebabkrydder
Bland så inn egg, potetmel, løk og hvitløk til en fin deig. Prøvestek en bolle først for å kjenne om den mangler noe krydder; mer kebabkrydder, salt?
Så former jeg bollene med en teskje dyppet i kaldt vann, i hånda….
…..og legger alle bollene på en fjøl med litt kaldt vann på, Det gjør jobben mye enklere
Stek så bollene på middels varme…….
og legg i en ildfast form – inn i ovnen i 10-15 minutter.
I mellomtiden kan du gjøre klart det du ønsker av tilbehør. Varme pitabrød, salat, agurk, tomat, løk osv
Er du klar til å servere kebab-boller ?
Håper det smaker og at du har fått et godt tips på en variasjon av gode kebab smaker 🙂
Tips!
- Du kan naturligvis bruke hva slags kjøttdeig du vil. Det fungerer like godt med både vanlig kjøttdeig, karbonadedeig og lammekjøttdeig.
- Du kan fint lage dressingen av lettmasjones (det gjør alltid jeg)
- Det er også mulig å lage dressingen kun med majones (altså 1 dl) men jeg synes den da blir litt for tykk.
- Det passer også veldig godt med potetstrips til denne retten, og her finner du et par utgaver.
- Om du har lyst til å sjekke andre kebabvarianter, finner du et par forskjellig her
- Oppskriften på kebabdressingen, fant jeg i sin tid hos en Pakistansk, hjemmeværende husfar med matblogg. Så om du liker denne type mat, anbefaler jeg deg en titt hos ham