Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Kaker

Karamellisert eplekake

Dette er en god, gammel oppskrift jeg fant i oppskriftheftet mitt. Var på hyttetur i helgen, og fikk med meg en del epler hjem. Dette må jeg bruke, tenkte jeg! Lette litt i gamle oppskrifter, og kom opp med denne; karamellisert eplekake 🙂

Lyst til å teste karamellisert eplekake?

Da setter vi i gang! Og vi kan starte med hva du trenger.

Ingredienser til karamellisert eplekake

  • 125 gr sukker
  • 125 gr smør
  • 2 egg
  • 125 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 3 epler
  • 25 gr smør til steking
  • 25 gr brunt sukker til steking

Ta ut smør for romtemperering.

Sett stekeovnen på 160 grader.

Mål opp alt det tørre, minus sukker

Når smøret er litt romtemperert, har du det sammen med sukker i en mikser……

….visp så sukker og smør hvitt

Bland inn ett og ett lett sammenpisket egg…..

…..i hvitt sukker/smør, før du sikter inn resten av det tørre; hvetemel, kanel og bakepulver

Skrell og del eplene i båter…

Smelt smør i en panne og ha i brunt sukker….

……og la det smelte inn

Stek eplebåtene til de har fått fin farge

Kle en rund form, 20 cm, med bakepapir, og smør kantene. Legg de ferdig eplene i bunnen av formen. Bruk en hullsleiv og la resten av karamellen bli igjen i pannen.

Fordel deigen over eplene

…..til eplene er helt dekket

Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles så i ca 5 minutter…..

……før du legger et fat over formen og snur kaken opp/ned så eplene kommer opp

Resten av karamellen i pannen fordeler du over kaken. Så da er vi klare for å servere karamellisert eplekake 🙂

Vel bekomme!

Tips!

  • Det smaker veldig godt med både is og vaniljekrem til denne karamelliserte eplekaken.
  • Og er du glad i bakevarer med epler, finner du noen kjempegode epleboller her.
  • Og skulle du få lyst til å sjekke annen bakst, finner du litt forskjellig her.
  • En som virkelig er god på søt bakst, er Ida Gran Jansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *