Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Pastaretter

Hjemmelaget pasta

Forrige uke passet jeg det yngste barnebarnet fra henting i barnehagen til han la seg. Avtalen var at pappa’n (min sønn) skulle handle inn middager, og jeg skulle lage den. Bortsett fra den ene dagen. Da skulle han lage lasagne med hjemmelaget pasta 🙂

Det ville jeg være med på, så jeg stilte opp med «kamera» (les; telefon 🙂 ) og så på. Å lage hjemmelaget pasta, er mye enklere enn man skulle tro – så nå fikk jeg skikkelig fot altså 😉

Det beste av alt, var at det ble igjen avskjær, som jeg brukte senere samme uken……

Det hele er ganske enkelt! Du bruker 1 egg pr 100 gr Tipo 0 eller 00. Og blir det noe igjen, kan du oppbevare det i kjøleskapet, og bruke senere. Fargen endret seg litt, men smaken var akkurat den samme 🙂

Er du klar for å lage lasagne med hjemmelaget pasta?

Hjemmelaget pasta

  • 400 gr mel
  • 4 egg
Sett stekeovnen på 200 grader

Mål opp melet og legg det i en haug på kjøkkenbenken. Grav en liten grop i midten, og ha i egg. Visp først forsiktig sammen egget i gropen, før du forsiktig begynner å ta med deg litt og litt mel….

……til du klarer å kna den for hånd……

…..til du får en fin og smidig deig

Pakk deigen i plast og la den hvile i ca 30 minutter på benken. Mens deigen hviler, kan du lage tomat/kjøttsaus og hvit saus. Her finner du min tomat/kjøttsaus og ostesaus…..om du ikke har din egen favoritt 😉 Kjevle ut til ca den formen du skal ha

…og så kan du begynne å sette sammen lasagnen din. Start med tomat/kjøttsaus…..

…..hvit saus

….og så legger du på lasagneplaten

Slik fortsetter du til du er ferdig, og avslutter med ost på toppen. Bland gjerne osten med litt parmesan….smaker kjempegodt 😉

Stekes i ca 30 minutter

Da har du lært å lage hjemmelaget pasta….din egen pasta, velbekomme 🙂

Neste innlegg skal handle om å bruke pasta-avskjæret til denne retten, så følg med 😉

Tips!

  • Om du ikke får tak i Tipomel 0 eller 00, kan du bruke vanlig hvetemel, det går også fint
  • Det kan være at det blir igjen en del pasta, ta godt vare på dette! Pakk det inn i plast og oppbevar det i kjøleskapet. Den holder seg iallefall et par, tre dager. Jeg laget båndpasta av restene, og det holdt til 2 personer.
  • Du kan lage hva slags pasta du vil av denne oppskriften; lasagneplater, Fettucini, Tagliatelle, Ravioli, Gnocchi
  • MatPrat.no kan du lese litt om de mest vanlige pastatypene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *