Dette er en biffgryte jeg ikke har spist siden 80-tallet….fra pose 🙂 Vi hadde en pakke Mørbrad liggende, som hadde behov for å bli brukt. Best før 25.10.20…..Jeg spurte min bedre halvdel om hva han ønsket til middag, og svaret var Biff Stroganoff 🙂
Jeg hadde glemt hvor godt Biff Stroganoff er…..
Noen retter blir liksom bare «borte» med årene 🙂 Derfor var det veldig hyggelig med et gjensyn med denne, for meg, retroretten.
Den er enkel og rask å lage, det teller også når man skal finne på noe i en hektisk hverdag. Eller hva tenker du?
Oppskriften er til 2 personer, men enkelt å tilpasse ditt antall 🙂 Skal vi sette i gang?
Biff Stroganoff
- 400 gr biffkjøtt
- 1/2 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 gr sopp
- 3,5 dl kjøttbuljong, evt kraft om du har
- 1 dl creme fraiche
- 1 ss tomatpurè
- Salt
- Pepper
Serveres med potetmos, ris eller godt brød.
Som du ser, er det en enkel gryte, uten de helt store smaksforsterkningene. Men, smaker godt og er et godt grytevalg 🙂
Her kan du se ingrediensene!

Som du ser, er fløte med på bildet….og det er fordi jeg ikke hadde nok creme fraiche. Så jeg supplerte med fløte 😉
Du begynner som vanlig med å ta kjøttet ut for romtemperering, og deretter hakke løk og hvitløk. Så kan du dele kjøttet i strimler…..

Stek kjøtt og løk til løken er myk og kjøttet har fått litt farge, Krydre med salt og pepper, og ha over i en gryte.

Stek sopp i tørr panne til væsken er fordampet, og tilsett en smørklatt, litt salt og pepper…..

……og ha over i gryta

Nå kan resten av ingrediensene få delta; creme fraiche, tomatpurè og buljong og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Om du synes gryta blir for tyntflytende, kan du jevne den med litt maizenna og kaldt vann. (Det måtte jeg 😉 )

Da kan vi servere Biff Stroganoff! Gjerne med litt grønt, litt tyttebærsyltetøy, suragurk og rødbeter 🙂

Håper det smaker, og at du har fått et godt tips 🙂
Og når vi snakker om tips, er det noe du kunne tenke deg at jeg delte på bloggen? Legg gjerne igjen en kommentar – så skal jeg forsøke å etterkomme dine ønsker 😉
Tips!
- Det er jaktsesong, eller har akkurat vært – og det betyr at mange har elg, rådyr osv. Da kan du selvfølgelig lage denne retten med det du måtte ha.
- Det står 100 gr sopp, men jeg hadde kun 2 stk. Så bruk det du har selv om du kanskje ikke har absolutt alle ingrediensene, eller samme mengde. Jeg hadde heller ikke nok creme fraiche, så da fylte jeg jo bare opp med fløte. Dette er jo en gryte, og da kan du benytte anledningen til å bruke opp ingredienser du har. Kanskje har du litt rømme, noen andre grønnsaker du kan putte i…osv
- Jeg er veldig glad i potetmos, og laget en porsjon kun til meg, men mannen min ønsket ris….og fikk det. Vil du lage potetmos, finner du oppskrift på litt forskjellig her. Til èn person laget jeg av 3 poteter, 1 dl melk, 1 fedd hvitløk og 1 ss smør.
- At Biff Stroganoff eller Stroganov som den egentlig heter, er russisk var jeg ikke klar over. Her kan du lese litt om opprinnelsen om du er interessert 😉