Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Restemiddag Risretter

Tacogryte

Har du opplevd å sitte igjen med litt forskjellige ingredienser etter tacokvelden? Jepp, ganske vanlig 🙂 Men hva gjør du med restene? Nettopp! I dag skal jeg lære deg en kjempeenkel gryte, hvor du kan bruke rester etter tacomiddagen, nemlig tacogryte 🙂

Tacogryte kan være en restegryte – men ikke være det

For om du ikke har noen rester, er det fortsatt fullt mulig å lage denne smakfulle gryteretten. Det kan jo også være at du ikke lenger er så interessert i fredagstaco, men at du fortsatt liker smaken 😉 Under Tips! finner du litt info om flere ingredienser du kan bruke, om du ikke har akkurat de jeg har brukt.

Men altså, til poenget…. Vi spiste kyllingtaco med potetpannekaker for noen dager siden. Og jeg satt igjen med litt ferdigkrydret- og stekt kylling, litt rå kylling og litt tomatsalsa. Så tenkte jeg at dette måtte jeg få brukt.

Jeg hadde ikke så veldig mye rester, og tenkte at jeg kunne fylle på med litt bønner og kikerter. Men! Èn i denne husstanden er ikke så glad i kikerter og bønner og slikt. Og det er ganske dumt innimellom. For det første er sunt, det er en super måte å fylle på med om du har litt lite, og så metter det veldig. Så da tenkte jeg at om jeg kjører opp kikerter/kidney bønner med stavmikser’n – kanskje han ikke merker det 😉 For det er visstnok konsistensen han ikke er så glad i. Jeg prøver! Og vettu hva? Han merket ingenting 🙂 Så da har du et tips, enten det er du selv, partneren din eller barna dine som ikke er så glad i bønner og erter, stavmiks og bland det inn i gryta 🙂

Jeg laget gryta i utgangspunktet til oss to, men det ble faktisk nok til 2 dager. Så du kan godt beregne oppskriften til 4 (eller gjør som oss, en 2-dagers 😉 )

Og dette er hva jeg brukte i min tacogryte:

Ingredienser til tacogryte:

  • ca 100 gr ferdig krydret/stekt kylling
  • ca 300 gr rå kylling
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 grønn chili
  • 1 dl hjemmelaget tomatsalsa
  • 1 boks knuste tomater (400 gr)
  • 1 liten boks maiskorn
  • 1 boks kikerter (290 gr)
  • 1 boks kidneybønner (290 gr)
  • 3 ss hjemmelaget tacokrydder
  • Salt
  • Pepper
  • Rømme/creme fraiche
  • Kryddergrønt

Du starter med sausen

Hakk opp løk, hvitløk og chili

Ha erter og bønner i et døslag og skyll godt i kaldt vann

La det tørke litt, og kjør alt opp med stavmikser til en fin deig

Sånn, nå er det på plass. Del den rå kyllingen i små terninger…..

…..og stek med 1 ss tacokrydder

Det holder med et par minutter, slik at kyllingen få litt skorpe, men den skal jo i gryta etterpå. Sett pannen til side. Ok, da kan vi sette i gang og frese løk, hvitløk og chili i en gryte med olje

Når løken er myk, tilsetter du bønne- og ertestuingen og blander godt

Tilsett nå tomatboksen, salsa og bland godt. La koke inn litt – et par minutter

Tilsett 2 ss tacokrydder, bland sammen. Smak til med salt og pepper. Litt forsiktig med salt, er en del i tacokrydderet. Nå kan mais og kyllingen få delta

Bland sammen og sett på lav varme. Kyllingen trenger ikke koke, bare varmes.

Da er vi nesten i mål folkens 🙂

Jeg serverte med ris, creme fraiche og koriander. Så da er det evt bare å gjøre klart til servering!

Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Har du andre rester enn meg, for eksempel etter taco laget med kjøttdeig, blir det akkurat det samme. Det viktigste med tacogryte er smaken. Den kan fylles med hva du måtte ønske.
  • Skal du lage gryta uten rester, kan du tenkte ca 400 gr kjøttdeig/kylling/kyllingkjøttdeig
  • Du kan servere tacogryte i tacoskjell, i tacolomper – fordi med bønner/erter blir den ganske tykk.
  • Jeg glemte et viktig tilbehør….nemlig tacochips. Det er nemlig veldig godt med litt crunch til gryta
  • Du vet kanskje at jeg er veldig glad i koriander, noe som også passer veldig godt til denne typen mat, men du kan fint bytte til persille eller basilikum om du foretrekker det
  • Jeg brukte grønn chili….rett og slett fordi det var det jeg hadde. Rød chili funker like godt. Og har du ikke chili i det heletatt, kan du bruke 1 ts Sambal Oelek (chilisalsa)
  • Det smaker også godt med paprika i denne retten, så har du litt – putt det i
  • Skulle du bli litt sånn taco-inspirert, kan du sjekke min kyllingtaco i potetpannekake her
  • Det hjemmelagede tacokrydder finner du på denne siden. Der finner du også tips på hva annet du kan bruke tacokrydder til 😉
  • For flere år siden fant jeg oppskrift på tacokrydder hos en herlig pakistansk, hjemmeværende husfar, som også driver matblogg med mat fra Midt Østen. Han har masse herlige oppskrifter, og du finner ham her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *