Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Risretter

Sopprisotto med kylling

Risotto er også en rett jeg får lyst på i den lune høst-tiden. Særlig da sopprisotto med kylling. Kyllingen får delta stort sett fordi èn av oss her hjemme ikke er såååå glad i kjøttfritt 😉 Derfor lager jeg sopprisotto med kylling som kommer ved siden av . Da kan gjestene velge om de ønsker med eller uten. Smart, ikke sant?

Jeg finner ofte inspirasjon på sosiale medier…

Det hender jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva jeg har lyst på jeg også….og da sveiper jeg litt rundt. Da finner jeg fort noe jeg kunne tenke meg. Denne gangen også 🙂 Nå var det Wenche i Gmn som inspirerte – og resultatet ble kjempegodt.

Har du også lyst til å teste ut sopprisotto med kylling? Og husk at du fint kan droppe kyllingen om du foretrekker det.

Denne oppskriften er til 4 personer, men du kan enkelt halvere…eller doble. Skal vi først gå igjennom hva du trenger? Ok, da gjør vi det!

Ingredienser

  • 200 gr risottoris
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fennikel
  • 250 gr sopp
  • 8 -10 dl kraft, evt buljong
  • 1,5 dl tørr hvitvin, evt eplemost
  • 1,5 dl revet parmesan
  • Olje til steking
  • 2 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • Litt kryddergrønt, som persille, estragon, salvie

Sånn – da kan vi starte. Og jeg synes det er lettest når jeg finner frem det jeg skal bruke, måler opp og hakker opp – slik at alt er klart når du skal begynne steke- og kokingen.

Det kan være lurt å lese igjennom hele fremgangsmåten før du starter.

Vi skreller løk og hvitløk……

…..og finhakker

Jeg fant en bitteliten fennikel, noe som passet fint siden jeg kun skulle ha et par spiseskjeer. Del først i ringer….

…..og så finhakker du den også

Del soppen i små terninger

Mål opp risen, og kok opp buljong eller kraft. Jeg brukte 2 terninger med kyllingbuljong og 9 dl vann

Dersom du også skal ha kylling, kan du dele den i små biter. Den er glad i romtemperatur før den skal i pannen.

Om du skal ha kylling. sett stekeovnen på 150 grader

Da er vi klare til å fortsette!

Begynn med å frese løk, hvitløk mykt. Tilsett fennikel, og fres litt videre. Ha i soppen og stek noen minutter, før du tilsetter risen. Surr sammen til risen er blank og fin.

Ha over vin eller eplemost, og kok inn.

Spe med 1,5 – 2 dl kraft/buljong av gangen og la det koke inn mellom hver gang

Når all kraften/buljongen er kokt inn, tilsettes revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Dersom du skal servere sammen med kylling, kan du steke denne mens risen koker.

Sett den i ovnen til risottoen er ferdig.

Er risottoen din klar? Da serverer vi risotto med kylling 🙂

Vel bekomme, håper det smaker 🙂

Tips!

  • Du finner flere risotto oppskrifter her. De er riktignok også med kylling, men kylling kan fint erstattes med for eksempel stekt torsk, steinbitt ol. Da lager du ferdig risottoen, og steker fisk og grønnsaker ved siden av
  • Ønsker du å bytte ut kylling med fisk, kan du servere det sammen med smørstekte gulrøtter, brokkoli eller asparges i biter
  • Her kan du lese litt om retten Risotto, hvor den kommer fra, forskjellige måter å servere den på osv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *