Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Pastaretter

Pasta Regionali

Dette er i utgangspunktet navnet på pastatypen. Oppskriften er en type Bolognese, men som er tilpasset høst-menyene…..nemlig med lam 😉 Så i min lille verden, serverer jeg deg høst-Bolognesen; Pasta Regionali 🙂

Du kan selvfølgelig bruke denne pastatypen til hvilken rett som helst – men synes navnet var så fint 😉

Ikke store forskjellen i fremgangsmåte….

Men det er to ingredienser som gjør denne Bolognesen helt annerledes – lammekjøttdeig og timian. I tillegg har jeg pastaen i kjøttsausen, sammen med litt av pastavannet.

Ved å bytte ut oregano med timian, får du en helt nydelig kombinasjon med lammekjøttdeigen. Og smaken….ja, den må du teste selv 😉

Oppskriften er laget til 2 personer, men holder til 3. Skal du ha flere til bords, tilpasser du det enkelt. Og er du singelspiser, har du nydelig middag i minimum et par dager.

I tillegg til disse ingrediensen, trenger litt sukker, salt, pepper og gjerne litt Sambal Oelek.

Pasta Regionali

  • 400 gr lammekjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 ts Sambal Oelek (chilisalsa), evt 1/2 hakket chili
  • 1 ts sukker
  • 1 ss frisk, hakket timian
  • Salt
  • Pepper
  • 1 tomatboks, 400 gr
  • 100 gr Pasta Regionali pr pers
  • 0,5 dl pastavann, kan droppes
  • Revet Parmesan til servering
  • Litt frisk persille til servering

Vi starter som vanlig med å finne frem ingrediensene, hakke løk og hvitløk. Jeg tok ikke bilde av det denne gangen, det har du jo sett mange ganger før 😉

Varm en panne med høye kanter, evt gryte, ha i litt olje og stek lammekjøttdeigen.

Når kjøttdeigen begynner å få farge, tilsetter du løk og hvitløk – stek til løken er myk. Tilsett tomatpurè…..

…..og la den få frese med noen minutter så du får bort den «rå» smaken

Nå kan resten av krydderet få delta; sukker, timian, Sambal Oelek eller chili, salt og pepper

Bland godt og hell over tomatene

La dette småputre minimum 15 minutter, men gjerne 30 eller mer.

Mens kjøttsausen putrer, kan du koke pasta. Bruk en hullsleiv til å ha pasta over i kjøttsausen. Ha også gjerne over ca 0,5 dl pastavann. Men ikke la retten koke mer etter at pastaen er i kjøttsausen…..da blir pastaen overkokt.

Bland alt godt……

…..finn frem parmesan, en pepperkværn – gjerne litt frisk persille og servèr 🙂

Da håper jeg det smaker deg like godt som det smakte meg 🙂

Tips!

  • Ønsker du heller å lage en Bolognese uten lam, finner du oppskrift på et par varianter her
  • Du kan også bruke andre sorter pasta til denne retten, det er bare å velge. Men denne passer veldig godt, siden den skal opp i kjøttsausen. En annen pastatype som også passer til det formålet, er penne.
  • Jeg kjøpte min Regionali hos Rema 1000, men den finnes helt sikkert i andre matbutikker også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *