Er ikke heeelt ferdig med lammesesongen enda 🙂 Må jo passe på mens den er der…..eller 😉 Derfor serverer jeg deg lammelår i skiver i dag. Og sammen med det, en grønnsaksblanding, kokte poteter og sjysaus.
En enkel rett, med mye smak…..
Det fine med denne retten, er at lammet skal inn i ovnen og gjør seg stort sett selv. Det du skal gjøre, er å fore lammet med krydder, etter hvert litt vann…og det er det 🙂
Er du klar? Da setter vi i gang!
Oppskriften er til 2 personer, men enkelt å tilpasse ditt behov. Retten er like enkel å lage til 1 som til 4, så her er det ingen unnskyldning 😉
Ingredienser
- Lammelår i skiver
- Hvitløk
- Frisk timian
- Salt
- Pepper
- Vann
- Maizenna
- Olje
- Gulrot
- Pastinakk, evt persillerot
- Brokkoli med stilk
- Kylling/grønnsaksbuljong
- Poteter
Sånn, det var ingrediensene du trenger!
Lammelår i skiver
- ca 700 gr lammelår i skiver med ben
- 3-4 fedd hvitløk
- Noen kvister frisk timian
- Salt
- Pepper
- 2 ss olje
- 3 dl vann
Sett stekeovnen på 180 grader
Jeg valgte å bene ut lammelåret
Fordel olje, grovdelt hvitløk og timian i bunnen av en ildfast form
Legg så kjøttet oppå, og fyll på med olje, hvitløksbiter og timian her også, pluss salt og pepper
Dekk formen med aluminiumsfolie og inn i ovnen. La den stå i ca 30 minutter. Ta den ut og hell over vannet, på med folien og inn i ovnen igjen – i ytterligere (ca) 30 minutter.
Mens kjøttet koser seg i ovnen, kan du gjøre klart poteter og grønnsaker.
Del grønnsakene i passe biter…..
Kokes opp i vann sammen med en buljongterning. Kok først gulrot og pastinakk, eller persillerot til det er nesten mørt. Så tilsetter du brokkolistilker og buketter når det er igjen ca 3 minutter.
Når kjøttet ditt er ferdig, siler du av kraften…….
……over i en kjele. Bland sammen ca 1 ss maizenna og litt kaldt vann. Spe sjyen din i en tynn stråle mens det koker…..og du har sjysaus 🙂
Smak til med salt og pepper.
Da er vi klare til å servere da? Lammelår i skiver med grønnsaksblanding, kokte poteter og sjysaus 🙂
Noen timiankvister og litt tyttebærsyltetøy….. mmm 🙂 En enkel, veldig god lammerett!
Tips!
- Synes du sjysausen blir litt blass, putter du på litt sukkerkulør….det er lov!
- Dersom du skulle ha litt rester av brun saus, blander du bare stekesjy sammen med den
- Du kan også tilsette litt fløte i sjysausen din om du vil
- Det er ikke nødvendig å fjerne ben før du steker, men jeg foretrekker det.
- Har du lyst til å sjekke ut andre retter med lam, finner du det her
- Du kan naturligvis bruke de grønnsakene du vil, men det er litt kult med litt forskjellige farger