Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Tilbehør

Lammelår i skiver

Er ikke heeelt ferdig med lammesesongen enda 🙂 Må jo passe på mens den er der…..eller 😉 Derfor serverer jeg deg lammelår i skiver i dag. Og sammen med det, en grønnsaksblanding, kokte poteter og sjysaus.

En enkel rett, med mye smak…..

Det fine med denne retten, er at lammet skal inn i ovnen og gjør seg stort sett selv. Det du skal gjøre, er å fore lammet med krydder, etter hvert litt vann…og det er det 🙂

Er du klar? Da setter vi i gang!

Oppskriften er til 2 personer, men enkelt å tilpasse ditt behov. Retten er like enkel å lage til 1 som til 4, så her er det ingen unnskyldning 😉

Ingredienser

  • Lammelår i skiver
  • Hvitløk
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Vann
  • Maizenna
  • Olje
  • Gulrot
  • Pastinakk, evt persillerot
  • Brokkoli med stilk
  • Kylling/grønnsaksbuljong
  • Poteter

Sånn, det var ingrediensene du trenger!

Lammelår i skiver

  • ca 700 gr lammelår i skiver med ben
  • 3-4 fedd hvitløk
  • Noen kvister frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss olje
  • 3 dl vann
Sett stekeovnen på 180 grader

Jeg valgte å bene ut lammelåret

Fordel olje, grovdelt hvitløk og timian i bunnen av en ildfast form

Legg så kjøttet oppå, og fyll på med olje, hvitløksbiter og timian her også, pluss salt og pepper

Dekk formen med aluminiumsfolie og inn i ovnen. La den stå i ca 30 minutter. Ta den ut og hell over vannet, på med folien og inn i ovnen igjen – i ytterligere (ca) 30 minutter.

Mens kjøttet koser seg i ovnen, kan du gjøre klart poteter og grønnsaker.

Del grønnsakene i passe biter…..

Kokes opp i vann sammen med en buljongterning. Kok først gulrot og pastinakk, eller persillerot til det er nesten mørt. Så tilsetter du brokkolistilker og buketter når det er igjen ca 3 minutter.

Når kjøttet ditt er ferdig, siler du av kraften…….

……over i en kjele. Bland sammen ca 1 ss maizenna og litt kaldt vann. Spe sjyen din i en tynn stråle mens det koker…..og du har sjysaus 🙂

Smak til med salt og pepper.

Da er vi klare til å servere da? Lammelår i skiver med grønnsaksblanding, kokte poteter og sjysaus 🙂

Noen timiankvister og litt tyttebærsyltetøy….. mmm 🙂 En enkel, veldig god lammerett!

Tips!

  • Synes du sjysausen blir litt blass, putter du på litt sukkerkulør….det er lov!
  • Dersom du skulle ha litt rester av brun saus, blander du bare stekesjy sammen med den
  • Du kan også tilsette litt fløte i sjysausen din om du vil
  • Det er ikke nødvendig å fjerne ben før du steker, men jeg foretrekker det.
  • Har du lyst til å sjekke ut andre retter med lam, finner du det her
  • Du kan naturligvis bruke de grønnsakene du vil, men det er litt kult med litt forskjellige farger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.