Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt

Lammegryte av rester

Den dagen jeg serverte det surret lammestek, lovet jeg deg oppskrift på lammegryte av rester. Altså restene etter lammestekmiddagen 🙂 Og her kommer den! Det er så utrolig deilig følelse når jeg får brukt opp all maten. Hva tenker du? Er du litt der også? Om ikke, kan du jo fortsette å lese, og se hvor enkelt det kan gjøres 😉

Det er ikke sikkert du har akkurat de samme restene som meg. Men du kan allikevel følge tanken i oppskriften. Kanskje får du en idè om hvordan du kan bruke dine rester – og lage din egen lammegryte av rester 🙂

Jeg hadde også litt potetgrateng igjen, men valgte å lage focaccia. Så da ble det focaccia på meg, mens samboeren fikk resten av potetgratengen. Dersom du også ønsker focaccia som tilbehør, finner du her oppskrift på focacciaen.

Du kan naturligvis servere kokte poteter….eller ris til om du ønsker.

Her er iallefall hva jeg har brukt til min lammegryte av rester:

Ingredienser

  • ca 1/2 kg ferdigstekt lammestek
  • 2-3 dl ferdigstekte beter og gulrøtter
  • 1 hel ferdigstekt hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • Stekekraften fra steken
  • 1,5 dl kjøttbuljong
  • ca 3 dl fløte
  • Et par kvister timian

Er du klar? Dette går fort altså 😉

Skjær lammet i små biter, grønnsakene i små terninger, «tyt» ut hvitløken, finhakk løken og hakk opp timian

Fres løken myk i en gryte og tilsett grønnsakene

Hell over kraft og buljong og la det småkoke ca 15 minutter

Tilsett fløten og la det hele småkoke til noe av fløten har kokt inn. Ha i lammet de siste minuttene, slik at kjøttet blir varmt.

Jeg bråkokte litt brokkoli….sånn i siste liten. Synes det hele var litt grått. Har du finnet ut hva slags tilbehør du ønsker? Da kan vi kanskje servere da 😉

Håper du fikk et godt tips til hvordan lage noe kjempegodt ut av restene fra en lammestek 😉

Om du har andre rester, blir jeg veldig glad for å høre om din variant 🙂 På gjensyn!

Tips!

  • Istedenfor fløte, kan du fint bruke rømme eller Creme fraiche. Men bruk da helst den «helfete» typen. Den magre kan gjøre at gryta skiller seg.
  • Har du ikke ferdistekt hvitløk, finhakker du bare 2-3 fedd sammen med den gule løken
  • Jeg nevnte at du kan servere denne gryta med kokte poteter eller ris. Men en annen ting som også er veldig godt til, er potetmos. Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på en veldig god en 🙂
  • Mange foretrekker rosmarin til lam, og det er helt utmerket! Det var bare slik at jeg hadde timian denne gangen….og da bruker jeg jo det jeg har 😉
  • Her kan du lese om næringsinnholdet i lammekjøtt uten ben 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *