Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lammekjøtt Tilbehør

Lammefilèt med kremet kantarellstuing

Vi har fortsatt høsten her, og vi har fortsatt lammesesong! Derfor ble det i helgen lammefilèt med kremet kantarellstuing. Det er veldig enkelt å lage, men smaker noe aldeles nydelig 🙂

Har du lyst til å fortsette? Fint, da gjør vi det 🙂

Til denne retten, som jeg laget til 2 personer, serverte jeg også helstekte, norske småpoteter. Det passer utrolig godt sammen i denne retten. Og så slang jeg på en brokkolikvast, men her kan du bruke de grønnsakene du liker best. Jeg valgte brokkoli mest for fargen. Men du kan jo selvfølgelig også bruke andre grønne grønnsaker, som brekkbønner, rosenkål eller noe 😉

Dette er hva du trenger til 2:

Ingredienser

  • ca 400 gr lammefilèt
  • 14 småpoteter
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Frisk rosmarin, evt timian
  • Olje til steking
  • 200 gr kantareller
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1-2 dl rømme, helfet
  • 1 ts lammekraft
  • 1 ts soyasaus
  • Brokkoli, eller annen grønnsak
Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft

Ta kjøttet ut av kjøleskap for romtemperering. Ha på salt, pepper og litt hvitløkspuvler

Skyll og tørk potetene, og legg i en ildfast form. Krydre med salt, pepper, litt hvitløkspulver, litt tørket timian og ringle over olje. Sørg for at alle potene får rulle i blandingen. Stekes i ca 20 minutter på varmluft, og deretter videre i 10 minutter på vanlig over og undervarme.

Mens potetene er i ovnen, kan du rense og dele soppen i små biter. Finhakke sjalottløk og hvitløk

Varm en panne til litt over middels varme, og stek soppen i tørr panne. La det steke under omrøring til vannet er borte.

Så kan du tilsette smør og løken

La alt frese under omrøring til løken er myk. Ha så i rømme, soyasaus og kraft…..

Bildet ble tatt før løken gikk i pannen 😉

og la småkoke (fortsatt under omrøring) til det tykner. Smak til med salt og pepper.

Når potetene har kun 4-5 minutter igjen, er det tid for hovedrolleinnehaveren – lammefilèten! Den skal kun stekes et par minutter på hver side. Varm olje i pannen, og putt i en spiseskje smør. Når smøret slutter å frese, kan lamme få delta sammen med noen kvister frisk rosmarin. (Det var ikke jeg som stekte, så rakk ikke ta bilde før han var ferdig 😉 ) Ta ut kjøttet, og la det få hvil noen minutter……

…..før du deler det opp

Skal vi bare servere vår nydelig høstrett – lammefilèt med kremet kantarellstuing 😉 Let’s go!

Håper du har fått et godt tips….som du har lyst til å servere 🙂

Tips!

  • Til denne retten, kan du velge om det er lammefilèten eller kantarellstuingen som har hovedrollen. For du kan naturligvis lage den samme retten, men bruke et annet stykke lammekjøtt – som koteletter eller stek. Men du kan også bytte ut kantareller med sjampinjong, aromasopp eller annet. Fremgangsmåten blir det samme.
  • Og skulle du ønske å sjekke ut lammestek, finner du min oppskrift og fremgangsmåte her
  • Og her finner du middagstips på andre lammeretter.
  • Hvis du er interessert, kan du lese litt fakta om sau og lam her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.