Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Tilbehør

Hjemmelaget panering

Det å lage hjemmelaget panering, er en super måte å redde mat på. Hvem har vel ikke opplevet å sitte igjen med et litt gammelt, tørt brød? Det bør du ikke kaste! Hjemmelaget panering er nemlig både veldig enkelt og raskt å lage, men ikke minst, veldig godt 🙂

Hjemmelaget panering = mindre matsvinn

Og er det noe vi er opptatt av om dagen, er det jo det 🙂 Jeg lager min panering først som brødkrutonger. Dette bruker jeg, mest om sommeren, til cæsarsalat. Men så kom jeg på at jeg kunne knuse krutongene – og vips, ny bruksmåte 😉 Dessuten holder paneringen seg veldig godt om du oppbevarer det i tett glass.

Foruten brødkrutonger, så bruker jeg panering til både fisk, kylling, kjøtt og alt som ellers trenger panering. Men til baking, velger jeg ikke denne typen.

Vil du se noen retter som jeg har brukt slik panering? Du finner også oppskriften på retten ved å klikke på lenken under bildet.

Først kan du se Cæsarsalaten hvor jeg bruker brødkrutongene.

Cæsarsalat

Her har du panert kylling, og i denne paneringen tilsatte jeg masse parmesan, noe som smaker veldig godt.

Panert kylling

Og her har vi panerte nakkekoteletter. Den gangen brukte jeg strøkavring, men fungerer helt supert med din hjemmelagete panering.

Panerte nakkekoteletter

Og sist, men ikke minst – panert torsk 🙂 Den har jeg i flere varianter med forskjellig tilbehør.

Er du overbevist? Skal vi sette i gang?

Hjemmelaget panering

  • ca 350 gr brød
  • ca 1,5 dl olivenolje
  • 2 gode klyper havsalt (Maldonsalt)
  • Pepper
Sett stekeovnen på 180 grader, gjerne varmluft om du har

Finn frem brød…..

Skjær i skiver og deretter i terninger

Ha terningene i en bolle, og tilsett olje, salt og pepper….

…..og bland godt

Litt avhengig av hvor mye brød du har, fordeler du terningene utover stekebrett med bakepapir. Jeg brukte to stk denne gangen

Stek, helst med varmluft, i ca 15 minutter. Har du ikke varmluft, lar du de stå til de er sprø. Avkjøl på benken.

Skal du ha noe brødkrutonger, tar du av det du ønsker, og kjører resten i en blender. Du må nok ta litt om gangen.

Puttes på glass med tett lokk 🙂

Så enkelt var det, det tar deg maks 20-30 minutter 😉

Da håper jeg du har fått et godt tips for å bruke opp gammelt brød – og at du finner samme gleden som meg ved å «gjenbruke» mat 🙂

Tips!

  • Du kan også bruke paneringen som topping på fiskegratenger, andre gratenger du normalt bruker strøkavring som topping
  • Det smaker godt å tilsett forskjellig type krydder når du klargjør paneringen, som oregano, Provancekrydder osv. Du kan for eksempel dele opp paneringen i flere glass, noe vanlig, noe ekstra krydret
  • Prøv å blande inn revet parmesan i paneringen når du skal panere, passer både til kylling, kjøtt og fisk. Til fisken passer det spesielt godt om du lager «fish and chips»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.