Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Fiskeburger

Er visst inne i en slags burger/karbonade-stim om dagen. Det er riktignok litt tilfeldig, men allikevel….. 😉 Nuvel! Dette handler egentlig om at vi ikke alltid har like lyst til å vri hodet for å finne på en nye, spennende middager 😉 Ikke alltid vi har tid heller! Derfor synes jeg det er fint å teste litt ulike ferdige varianter, som kan være handy når man trenger eller ønsker det. Så i dag tester jeg…. ferdigkjøpt fiskeburger. Det er ekstra gøy når jeg finner norske ferdigvarianter. Etter pandemien invaderte oss, har vi jo også blitt oppfordret til å kjøpe norsk for å støtte norske leverandører 🙂

En dag kom jeg altså over denne burgeren, og så at den var av steinbit og hvitløk. Den bare må jeg teste!!!

De dagene man velger enklere løsninger på middagen, går det jo fint an å kombinere litt ferdigvare….og litt hjemmelaget 🙂 Det er noe jeg ofte gjør, om jeg bruker ferdigvarianter. Som i dag!

For vi skal lage potetstrips og enkel remulade som tilbehør…..

Jeg synes denne retten passer like godt til hverdag….som helgekos 🙂

Men, det andre ferdigproduktet jeg fant….og testet, var burgerbrødene. Jeg skulle bare ha 2 stk, og fant da denne grove varianten som smakte kjempegodt.

Jeg blir jo litt glad når jeg finner pakninger som passer mitt behov. Det er altfor ofte vi kun finner store pakninger…..og det irriterer meg! Snakk om å legge opp til matsvinn 🙁 Joda, man kan fryse, men ofte har varen vært fryst tidligere og da er det jo ikke noe stas å fryse èn gang til.

Vel, vel – nok sutring 🙂

Dette er hva du trenger til 2 personer.

Ingredienser

  • Fiskeburgere
  • Poteter
  • Burgerbrød
  • Salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Litt løk
  • Lettmajones (evt vanlig om du foretrekker det)
  • Sur agurk
  • Olivenolje, evt raps
  • Salt
  • Pepper
  • Chilipulver
  • Hvitløkspulver

Krydderet jeg har ramset opp, er ment for potetene – så her kan du naturligvis velge det du liker selv. Det samme gjelder grønnsakene.

Er du klar? Fint!

Sett stekeovnen på 200 grader

Potetstrips

  • 4 store poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Chilipulver
  • Hvitløkspulver
  • 2 ss olivenolje, evt raps

Så gjør vi som vi ofte gjør når retten involverer stekte poteter, deler og koker i ca 10 min. Denne gangen deler vi i strips.

Hell av vannet, la dampe litt – og over i ildfast form. Krydre med det du liker, ringle over litt olje……

…..inn i ovnen i ca 30 minutter

Superenkel remulade

  • Ca 1 dl majones, lett eller vanlig
  • Ca 2 ss finhakket sur agurk
  • Evt pyttelite lake

Så da kan vi gjøre klar den remuladen vår!

Mål opp majones, og finhakk suragurk…

…..bland sammen og sett kaldt til resten er klart

Da gjenstår å gjøre klart grønnsakene og steke burgerne. Jeg varmer burgerbrødene sammen med potetene de siste par minuttene av steketiden. Er potetene dine klare?

Da kan vi montere….og severe fiskeburger 😉

Vel bekomme! Håper du har funnet en litt enkel måte å servere en skikkelig god middag….selv når du ikke er i det kreative hjørnet 😉

Tips!

  • Du kan naturligvis servere med noe annet enn remulade, for eksempel hvitløksaioli – smaker kjempegodt til! Men i denne oppskriften kan du fint droppe hvitløk, og kun gå for aioli naturell
  • Alternativt, kan du lage en hvitløksdressing.
  • Husk at begge dressingene kan brukes sammen med mange ting, så om du får litt til overs, bruk fantasien 😉
  • Om du er interessert, kan du lese Bramat sin test av ferdige fiskekaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.