Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Tilbehør

Nakkekoteletter med rotgrønnsaker

Det har vært litt sporadisk med innlegg for tiden, og noe skyldes at jeg er relativt nyoperert. Det går helt fint, om enn litt sakte 😉 Men, jeg savner å dele middagstips med deg, så jeg håper at det nå blir mer regelmessig 🙂 Når det er sagt, vi er inne i en fantastisk årstid synes jeg! For med høsten, kommer også masse deilige retter som vi ikke bruker så mye i de varmeste månedene. Derfor vil jeg presentere deg for en av mine favoritter tidlig på høsten; nakkekoteletter med rotgrønnsaker 🙂

Høst = rotgrønnsaker på sitt beste!

Det synes iallefall jeg. Og det er en stor glede hver høst 🙂 Og det som er så fint, er at det er veldig enkelt å tilberede. Og det er vi jo glad i 😉

I butikkene finnes stort sett kun ferdpakket rotgrønnsaker, gjerne blanding. Det betyr, for mitt vedkommende, at det ofte blir noe til overs. Derfor spises det rotgrønnsaker som tilbehør til dette er brukt opp. Og neste gang skal jeg dele med deg andre retter du kan servere det sammen med 🙂 Viktig å bruke opp maten, ikke sant 😉

Skal vi ikke bare sette i gang? Jo, det gjør vi!

Til mine nakkekoteletter med rotgrønnsaker, serverte jeg potetgrateng. Det finner du oppskrift på her. Men det er også veldig godt med potetmos/stappe til også, og det finner du en variant på her. Velg det som måtte passe for deg 🙂

Velger du for eksempel potetgrateng, må du beregne denne tilberedningstiden. Den lar seg enkelt forberede på forhånd, slik at grønnsakene kan steke sammen med potetene.

Velger du derimot potetmos, lager du den mens grønnsakene er vel inn i ovnen.

Når det kommer til kotelettene, beregner du 1 pr pers, og her er hva du trenger til 2 personer:

Nakkekoteletter

  • 1 nakkekotelett pr pers
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • 1-2 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking

Rotgrønnsaker

  • 2 rødbeter
  • 2 pastinakk/persillerot
  • Noen kvister frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
Sett ovnen på 200 grader

Del grønnsakene i staver, krydre med salt og pepper, og ringle over olivenolje.

Inn i ovnen i ca 30 minutter, litt avhengig av hvor tykke stavene dine er.

Mens grønnsakene koser seg, kan du gjøre klart kotelettene. De liker godt romtemperatur før de stekes. Så krydre og la stå til det er på tide å steke. Jeg steker dem til de har fin farge, og så setter jeg dem i ovnen i ca 10 minutter.

Det er også fullt mulig å bruke de potetene du enn måtte ønske: kokte eller stekte. Men jeg liker selv at potettilbehøret er litt mykt, siden det ikke er saus til denne retten. Men igjen, valget er ditt 🙂

Er du klar? Da serverer vi nakkekoteletter med rotgrønnsaker!

Håper det smaker 🙂

Er det noe du lurer på eller ønsker å dele, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar.

Tips!

  • Det spiller ingen rolle hvilke rotgrønnsaker du velger, fremgangsmåten er den samme
  • Dersom du ønsker noe grønt i grønnsaksformen din, kan du de siste 10 minuttene legge inn noen buketter brokkoli
  • Det smaker også veldig godt å med hvitløk sammen med grønnsakene. Legg da inn hele, skrelte hvitløksfedd
  • Her finner du litt (fun)fact fra Nytnorge om rotgrønnsakene vi bruker mest av i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.