Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Salater Tilbehør

Jordbær- og avokadosalat

Hei igjen 🙂 Det har blitt en stund siden jeg var her og delte mine mattips med deg. Mange grunner til det, men nå tenker jeg at tiden er inne for igjen å dele. Derfor starter jeg med en salat som jeg lovet litt tidligere i sommer på Facebook, nemlig jordbær- og avokadosalat. Den er en fantastisk oppfinnelse, og passer godt både til oksekjøtt, svinekjøtt og kylling. Jeg har ikke prøvd den til fisk ennå, men hvem vet 😉

Jeg fant tips til denne salaten hos en flott dame som jeg følger på Instagram; @aichabouhlou. Hun har masse fantastiske retter og tilbehør….anbefales! Du finner henne her også 🙂

Ok, skal vi ikke bare vende tilbake dit vi skulle? Jeg tror det!

Første gangen jeg serverte denne salaten, var til grillet indrefilèt. Neste gang serverte jeg den både til marinert kylling og indrefilèt av svin. Den tredje (ja, tredje 🙂 ) serverte jeg den til kyllingfilèt rullet i spekeskinke. Like godt hver gang.

Jeg vet at jordbærsesongen er på hell….

Men, det er fortsatt mulig å finne jordbær, så om du ikke allerede har testet denne godsaken, har du fremdeles mulighet 😉

TIl 3-4 personer trenger du:

Jordbær- og avokadosalat

 • 1/2 kurv jordbær
 • 1 avokado
 • ca 2 ss Balsamico crema (den tykke varianten)
 • ca 2 ss olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • Basilikumblader

Da er det bare å skylle bærene, dele dem opp i skiver. Del avokado i skiver, og del dem så i to. Fordel utover et fat. Strø over litt salt og pepper, ringle over olivenolje og balsamico. Avslutt med å fordele basilikumblader over.

Som sagt, den ble første gang servert til grillet indrefilèt

Og andre gang til kylling og indrefilèt av svin, og tredje til kyllingruller

Kyllingrullene kommer i egen oppskrift hvert øyeblikk 😉

Da tenker jeg du har fått litt tips om hva du kan servere denne nydelige og enkle salaten til.

Ønsker deg en nydelig uke….med masse godt i 🙂

Tips!

 • Når jeg skriver 3-4 pers, betyr det at den holder til 4…men er så god at 3 pers klarer å gjøre kål på den 😉
 • Som du ser på det siste bildet, fungerer det veldig godt å tilsette ristet pinjekjerner….særlig til kylling.
 • Salaten er enkel både å dele og doble…alt ettersom hva du har behov for
 • Siste salaten med kyllingruller, hadde jeg kun en avokado som hadde sett sine bedre dager. Men, det fungerte helt fint….bare ikke like frech i fargen.
 • Når du skal velge Balsamico, bør du velger den tykke, kremete varianten. Den «vanlige» er mye mer tyntflytende, og vil bare renne utover. Så pass på at det står «Crema» på den du skal kjøpe/bruke. Jeg kjøper min i vanlige matbutikker som Rema 1000, Meny, Kiwi osv. Og du ser på bildet over ingredienser hvordan den (kan) se ut.
 • Kunne du tenke deg å sjekke ut flere salater? Da finner du et utvalg her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *